Abone Ol

Yandaş Medya AKP'li Vekilin Polise Hakaretini Görmedi

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici AKP milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın trafik polisine yaptığı hakaretin yandaş medyada nasıl değerlendirildiğini yazdı. Bildirici,1950'lerden bugüne aynı yöntem: AKP milletvekilinin polise hakaretini gizlediler dedi

Yandaş Medya AKP'li Vekilin Polise Hakaretini Görmedi

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici AKP milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın trafik polisine yaptığı hakaretin yandaş medyada nasıl değerlendirildiğini yazdı. Bildirici,1950'lerden bugüne aynı yöntem: AKP milletvekilinin polise hakaretini gizlediler dedi.

Faruk Bildirici kişisel web sayfasında şunları yazdı:

Günümüzde de AKP medyası, iddiaları aktarmadan cevapları yayımlama yöntemini titizlikle sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, muhalefet liderlerinin eleştiri ve iddialarına verdiği yanıtlar aktarılırken onların ne dediğinden hiç bahsedilmiyor bile…

 Valilik açıklaması haber, polise hakaret yok

İktidar medyası, iddiayı aktarmadan cevabı yayımlama yöntemini sadece muhalefet liderleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtları ile de sınırlı tutmuyor. İktidara değen hemen her konuda, her eleştiride, her iddiada ya hiç haber yayımlanmıyor ya da sadece yanıtlara yer veriliyor.

En yakın örnek, AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durduran trafik polisine “Şerefsize bak, senin adın ne?” gibi ağır hakaretlerde bulunduğu olay. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP milletvekili Yılmaz’ın trafik polisine hakaretlerinin açıkça duyulduğu video görüntülerini Twitter hesabından paylaştı ve sordu:

“İŞTE AKP’NİN GERÇEK YÜZÜ! AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, kendisini trafikte durduran polislerimize ‘şerefsiz’ diyor ve iki polisimizi de bayram arifesi günü açığa aldırıyor! @RTErdogan  @suleymansoylu  @Akparti bu görüntülere verecek bir cevabınız var mı?”

Başarır’ın bu paylaşımının ardından AKP Milletvekili Yılmaz’ın trafik polisine hakaretleri sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi; milletvekiline tepki gösterenler çoğunluktaydı.

   Bunun üzerine Mersin Valiliği'nden yazılı açıklamada “milletvekilinin aracının yasal olarak geçiş üstünlüğüne sahip olduğu”, “durdurulduktan sonra milletvekili olduğunun anlaşılmasına rağmen yarım saat bekletildiği” belirtildi. “Görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır” denilen açıklamada milletvekilinin trafik polisine hakaretlerinden söz edilmedi.

  Valilik açıklamasını internet sitelerinde yayımlayan iktidar medyası basılı gazetelerde bu konuda habere yer vermedi. Sadece Hürriyet’in taşra baskısında “Mersin Valiliği’nden o görüntülere açıklama: Memurlar yasal mevzuatın dışına çıktı” başlığıyla bir haber yayımlandı. Anadolu Ajansı’ndan alınan haberin girişinde “Mersin Valiliği, Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın 18 Temmuz günü aracının durdurulmasıyla ilgili sosyal medyada ses getiren videoya dair açıklama yaptı” deniliyordu ama olayla ilgili bilgi aktarılmıyordu. Başarır’ın paylaşımına ilişkin link de verilmiyordu.

Sabah “Mersin Valiliği, CHP’li Ali Mahir Başarır’ın olayı çarpıttığını belirtti”, A Haber “CHP’li Ali Mahir Başarır’ın provokasyon çabası elinde patladı: Mersin Valiliği’nden flaş açıklama”, Yeni Şafak, Hürriyet, Milliyet ve  CNN Türk internet sitelerinde “Mersin Valiliği’nden Milletvekili Yılmaz’ın aracının durdurulmasına ilişkin açıklama” başlıklı haberler yayımlandı. Bu haberlerde de valilik açıklamasının dışına çıkılmadı.

İktidar medyasından bir tek Yeni Akit gazetesinin internet sitesinde Milletvekili Yılmaz’ın trafik polisine hakaret cümlelerine haberde yer verildi ve gelişmeler “Zeynep Gül Yılmaz’dan polise hakaret sonrası ilk açıklama” gibi diğerlerinden farklı bir başlıkla yayımlandı.