Yakalama kararı çıkarılan Tamar Tanrıyar Kuşadası'nda gözaltına alındı

Hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ve ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan re’sen soruşturma başlatılan ancak yurt dışına çıktığı için yakalama kararı çıkarılan Tamar Tanrıyar, yurt dışından döndükten sonra Kuşadası’nda gözaltına alındı.

Yakalama kararı çıkarılan Tamar Tanrıyar Kuşadası'nda gözaltına alındı

Başsavcılıktan yapılan açıklamada Tanrıyar için "kendisi teslim oldu" denildi. Daha CHP'yi ve Özgür Özel'i hedef alan yayınlarıyla bilinen Tanrıyar, son yayınında iktidara yakın Turkuvaz Medya üzerinden Albayrak ailesini hedef almış ve ardından soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında hakkın gözaltı kararı verilen Tamar Tanrıyar'ın 23 Haziran'da Marmaris Hudut Kapısı'ndan eşi Can Tanrıyar'la ve çocuklarıytla yurt dışına çıktığı tespit edildi.

Başsavcılık tarafından yapılan resmi duyuruda, "Bir kısım sosyal medya platformları üzerinden kamuoyuna açık şekilde içeriği suç teşkil eden paylaşımlar yaptığı tespit edilen şüpheli Tamar Tanrıyar hakkında resen soruşturma başlatılmış ve şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde şüphelinin 23.06.2026 günü Marmaris Deniz Hudut Kapısından yurt dışına çıkış yaptığı tespit olunmuştur. Yakalama Emri çıkartılmak üzere evrakın 28/06/2026 günü adliyeye ikmalen getirilmesi talimatı verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Tanrıyar, bugün Kuşadası'nda gemide gözaltına alındı. Başsavcılıktan yaçıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Tamar Tanrıyar isimli şahıs yurtdışından kendisi gelerek Kuşadası’nda teslim olmuştur. Şüpheli hakkındaki soruşturma işlemleri devam etmektedir” denildi.

Cumhuriyet yazarı Terkoğlu, Tamar Tanrıyar hakkında gözaltı kararı verilmesinin perde arkasını anlattı: İki taraf da iktidar yanlısı ama aralarında görünür bir çatışma var

CHP'yi hedef alan paylaşımlarıyla gündemdeydi

Daha önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya üzerinden kendilerine yönelik, "hakaret" ve "iftira" içerikli yayınlar yaptığı gerekçesiyle Tamar Tanrıyar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Şikayet dilekçelerinde, bir YouTube kanalında 9, 10 ve 11 Mayıs 2026'da yayımlanan videolarda, Özel ve Ağbaba hakkında asılsız iddialarda bulunulduğu ve kişilik haklarına saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Dilekçede, söz konusu yayınların "kamu görevlisine görevinden dolayı ve şahsa alenen hakaret" suçunu teşkil ettiği ifade edilmişti.