Abone Ol

Wikileaks'teki kum saatinin anlamı ne? Kozmik odadaki sırlar!

Yayınladığı belgelerle dünyanın gündemini değiştiren Wikileaks internet sitesinde adeta Türkiye köşesi bulunuyor!

Wikileaks'teki kum saatinin anlamı ne? Kozmik odadaki sırlar!

"Arşivleri açma zamanı" diye not düşülen duvar kağıdında; Atatürk fotoğrafı, Erke Dönergeci ve nargile var

DÜNYA günlerdir Wikileaks adlı internet sitesini ve kurucusu Julian Assange'ı konuşuyor. ABD büyükelçilerinin "dedikodularına" dayandırılarak hazırlanan yazışmalar, ülkelerarası ilişkileri yeniden sorgulatıyor.

KOZMİK ODADAKİ SIR

İnsanoğlu "diplomatik kulislere" cevap ararken önceki gün ortaya çıkan bir fotoğraf, akıllardaki soruları bine katladı! Çünkü Wikileaks sitesinin "Bize destek vermek için bilgisayarınıza indirin" diye yayınladığı "Duvar Kağıdı"nın (Wallpaper) birinde yer alan Atatürk fotoğrafı, Türkiye gündemine damgasını vurdu.

SIR CİHAZIN RESMİ
Fotoğraf okunduğunda ise adeta bir Türkiye köşesi oluşturulduğu görülüyordu. Çünkü duvar kağıdının sağ alt tarafında kalpaklı Atatürk, nargile ve sandığa benzer bir kutu bulunuyordu. Ancak "fotoğraftaki" asıl sır rafın alt katında yer alıyordu. Söz konusu bölümde kamuoyunda "Erke Dönergeci" olarak bilinen ilginç cihazın figürü yer alıyordu.

Tam da bu noktada akıllara şu soru geliyordu: "Neden?" İşte bu fotoğraf dün sanal alemde en çok tartışılan konu oldu. Facebook ve tvvitter kullanıcıları gün boyu birbirlerine, "Bu simgelerle |k Türkiye'de kime ne mesaj veriliyor" sorularını yöneltti.

KUM SAATİ
Sorular ardı ardına gelirken bir yorum da Wikileaks'in kum saati şeklindeki logosuyla ilgiliydi. Söz konusu yoruma göre kum saati süreyi işaret ediyor. Süre sona erdiğinde, plan gerçekleşecek.

LOGODAKİ HARİTA
Kum saatinde yer alan karmaşa ise ilk olarak 'Kaos'u gösteriyor. Logodaki haritada çok enteresan bir detay da bulunuyor. Harita Otadoğu, Avrupa ve Asya'nın tamamını kapsıyor. Tam orta noktada da Türkiye yer alıyor. Kum saatinin alt kısmında yine bu harita gözlerden kaçmıyor. Fakat Türkiye'nin üzerine damla düşüyor ve yok oluyor.(Takvim)