Abone Ol

Whitney Houston'un hayat hikayesi!

Ünlü şarkıcı Whitney Houston hayatını kaybetti. Peki ABD'li şarkıcı bu günlere nasıl geldi? İşte başarılı sanatçının hayat hikayesi.

Whitney Houston'un hayat hikayesi!

Müzik dünyasının en güçlü seslerinden olan Whitney Houston, 9 Ağustos 1963’te dünyaya geldi. ABD’li sanatçı, şarkıcı annesi Ciccy Houston sayesinde müzikle içi içe büyüdü. Müzik kariyerine annesi Ciccy, Chaka Khan’ın ve Lou Rawls’ı vokalistliğini yaparak başladı. Bunun yanında modellik de yapan Whitnety Houston, kendi ismini taşıyan ilk albümünü 22 yaşında yayınladı.

WHITNEY HOUSTON UNUTULMAZ ŞARKISI I WILL ALWAYS LOVE YOU.. VİDEO

Bu albümle başarılı bir giriş yaparak adını geniş kitlelere duyuran Houston, asıl çıkışını ise 1992’de başrolünü Kevin Costner’la paylaştığı The Bodyguard filminde seslendirdiği ‘I Will Always Love You’ ile yakaladı. Houston, 30 yıllık kariyeri boyunca 7 albüm 3 soundtrack yayınladı. Muhteşem sesi ve yorumuyla 6’sı Grammy olmak üzere 415 ödül alan Houston, dünya üzerinde en çok ödül alan kadın şarkıcı unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na da girdi. The Bodyguard’dan sonra Whitney, iki filmde oynamış ve soundtrack albümleriyle de başarılı olmuştu. Albümleri dünya çapında 170 milyondan fazla satan Houston’ın özel hayatı ise bu kadar parlak olmadı.Whitney, meslektaşı Bobby Brown ile evlendi ve bu evlilikten 1993’te Bobby Kristina isimli bir kızı oldu. Çalkantılı evliliği ve uyuşturucu kullandığı yönündeki haberler nedeniyle 2000’li yıllarla birlikte kariyerinde düşüşe geçti.

WHITNEY HOUSTON ÖLMEDEN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ... VİDEO

Whitney Houston, 2001 yılında Michael Jackson’ın solo kariyerinin başlamasının 30. yıl dönümünde Jackson’ın ’Wanna Be Starting Something’ isimli şarkısını seslendirdi ve bu şarkıyla sesinin hala güçlü olduğunu ispatladı. Sesinden hiçbir şey kaybetmeyen Houston, 2007’de boşandığı eski eşi Bobby Brown’la yaptığı çalkantılı evlilik ve uyuşturucu bağımlılığı yüzünden zor günler geçirdi. Sanatçı dönem dönem uyuşturucu tedavisi gördü. Sesi ve güzelliğiyle 90’lara damgasını vuran efsane şarkıcı Whitnety Houston, 11 Şubat 2012’de Los Angeles’daki Beverly Hilton otelinde hayatını kaybetti. Ölüm anında yanında kimsenin olmadığı belirtildi.

ÜNLÜ ŞARKICI WHİTNEY HOUSTON FOTOĞRAFLARI! FOTO GALERİ