Abone Ol

WhatsApp'tan Türkiye Açıklaması: Kesin Kararı Vermedik

Rekabet Kurumu tarafından yapılan WhatsApp gizlilik sözleşmesi Türkiye için geçerli değil açıklamasına, WhatsApp'tan kafa karıştırıcı yanıt geldi.

WhatsApp'tan Türkiye Açıklaması: Kesin Kararı Vermedik

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesi nedeniyle gündemden düşmüyor. Son olarak Rekabet Kurumu, sözleşme güncellemesi Türkiye için zorunlu olmayacak dedi. Ancak WhatsApp’tan şaşırtan bir yanıt geldi. Habertürk’ün özel haberine göre uygulama yetkilileri, henüz kesin kararı vermediklerini açıkladı.

WhatsApp, Türkiye için açıklamasıyla kafa karıştırdı

Rekabet Kurumu WhatsApp’ın veri paylaşımı şartı içeren sözleşmenin Türkiye’de geçerli olmayacağını açıkladı. Hatta sözleşmeyi kabul edenlerin dahi bu şartlardan muaf olacağını söyledi. Diğer yandan WhatsApp’ın yeni açıklaması kafaları karıştırdı.

WhatsApp yetkilileri gizlilik sözleşmesi hakkında Türkiye için yaptıkları açıklamada ”Güncellemenin Türkiye’yi kapsamayacağına dair kesin kararımız henüz bulunmuyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca WhatsApp’ın yetkililerinin konuşmasına göre, ilgili makamlarla görüşmeler devam ediyor.

Rekabet Kurumu basın duyurusu yapmıştı

WhatsApp’ın yaptığı açıklama öncesinde Rekabet Kurumu’ndan basın duyurusu gelmişti. Rekabet Kurumu‘nun Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp soruşturması hakkında yaptığı basın duyurusu:

“WhatsApp’ın, veri paylaşımını içeren kullanım koşullarının ve gizlilik ilkesinin güncellenmesi ve bunların kullanıcıları tarafından onaylanmasını istemesi sonrasında 11.01.2021 tarihinde Rekabet Kurumu tarafından söz konusu güncellemeye ilişkin geçici tedbir kararı alınmıştı.

Müteakiben WhatsApp tarafından planlanan güncelleme, küresel çapta, 15 Mayıs 2021 tarihine kadar ertelenmiştir. Rekabet Kurumu tarafından alınan tedbir kararı ve yapılan incelemeler sonrasında WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin; onaylayan kullanıcılar dâhil olmak üzere, Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği tarafımıza bildirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”