Abone Ol

Washington Post: Erdoğan'a istediğini vermek hata...

Amerikan Washington Post gazetesinde, AB ile Türkiye arasında sığınmacı krizi üzerinden yürütülen görüşmelere ilişkin dikkat çeken bir başyazı yayımlandı.

Washington Post: Erdoğan'a istediğini vermek hata...

Washington Post gazetesinin 'Batılı milletler, yanlış olduğunu bile bile Türkiye Cumhurbaşkanı'na istediğini vermemeli' başlıklı başyazısında 'Batılı liderler, seçim sonrasına kadar beklemeli. En iyi sonuç Türkiye'de merkezci bir koalisyon kurulması, Erdoğan'ın otokratik hedeflerinden çekilmesidir' ifadesi kullanıldı.

Gazetenin yazı işleri kurulunca kaleme alınan makale, "Batılı milletler, yanlış olduğunu bile bile Türkiye Cumhurbaşkanı'na istediğini vermemeli" başlığı atıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Türkiye’nin bir dizi sıra dışı sorunla yüzleştiğinin belirtildiği yazıda, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in geçen Pazar Türkiye’ye yaptığı ziyarete de değinildi.

“Bilhassa mülteci akınının önüne geçmek isteyen Avrupa devletlerinin, bu sorunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile anlaşmaya vararak çözme eğiliminde olduğunun” belirtildiği yazıda, AB’nin mülteci akınını kesmesi karşılığında Türkiye’ye siyasi imtiyazların yanı sıra 3 milyar dolarlık yardım paketi teklifinde bulunduğu hatırlatıldı.

'ERDOĞAN'A İSTEDİĞİNİ VERMEK HATA'

“Türkiye’nin sözde güçlü adamı olmak isteyen Erdoğan’a istediğini vermek hata. Erdoğan'ın Türkiye'yi otokratik ve giderek pervasızlaşan taktiklerle kutuplaştırarak, ülkesindeki istikrarsızlığın ana nedeni haline geldiği açık” yorumuna yer verilen yazının sonuç bölümünde şu ifadeler kullanıldı:

“Batılı liderler, seçim sonrasına kadar beklemeli... En iyi sonuç Türkiye’de merkezci bir koalisyon kurulması, Erdoğan’ın otokratik hedeflerinden çekilmesidir. Türkiye artan iç kutuplaşmayı aşmadan, çoklu krizleri çözemez ya da Batı’nın güvenilir bir ortağı olamaz.”