Abone Ol

Vurmasaydım tecavüz edecekti! Helin'in savunması

İzmir'den tecavüz cinayeti haberi.. Kendisine zorla sahip olmak isteyen barmen sevgilisini korkutmak isterken ölümüne sebep olan Helin D. 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Vurmasaydım tecavüz edecekti! Helin'in savunması

İzmir’in Bayraklı İlçesi’nde evinde 3 ay kaldığı 36 yaşındaki barmen Ferit Demir’i silahla öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 19 yaşındaki Helin D., çıktığı sonduruşmada 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Son duruşmada kendisini savunan Helin D., “Bana zorla sahip olmak istedi. Ben de kendimi korumak maksadıyla yatağın üzerine bıraktığı silahı alıp ateşledim” dedi. İddia makamı savcı, Helin D.için 24 yıl hapis cezası istedi. Mahkeme heyeti, indirim maddelerini uygulayarak genç kızı 18 yıl hapse mahkum etti.

AİLEMLE SORUNLUYDUM

Helin D., “Ailemle sorun yaşadığım için 3 aydır erkek arkadaşımın evinde kaldığını belirterek “Olay günü eve aşırı derecede alkollü geldi. Hareketlerinde tuhaflık vardı. Belindeki silahı çıkarıp yatağın üzerine bıraktı. Sonra bana zorla sahip olmak istedi. Kendisine evden gitmek istediğimi söyleyince beni yatak odasına kilitlemek istedi. Ben de yatağın üzerine duran silahı alıp kendimi korumak için ateşledim. Ateş etmeseydim bana zorla tecavüz edecekti” amacım öldürmek değil korkutmaktı’ diyerek kendisini savundu. Akşam