Abone Ol

Viyana Havalimanı’ndaki rezil yazı kaldırıldı!

Avusturya’da yayımlanan Kronen gazetesi, Viyana Havalimanı’ndaki reklam tabelasına yazdırdığı "Türkiye tatili sadece Erdoğan’a destek demektir" ifadeyi kaldırdı.

Viyana Havalimanı’ndaki rezil yazı kaldırıldı!

Gazete Avusturyalı okurlarıyla yaptığı sokak röportajlarında "Türkiye’de tatil yapmak ister misiniz?" diye sordu. Soruya olumlu-olumsuz yanıt verenler oldu. Gazete, yanıt verenlerden birinin "Türkiye tatili sadece Erdoğan’a destek demektir" şeklindeki konuşmasını haberine başlık olarak seçip, bunu havalimanındaki elektronik reklam şeridinde yayınlayınca Türklerden büyük tepki çekti.

Tatile veya iş seyahatine çıkanların, Viyana’daki Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki bu yazıyla karşılaşması şaşkınlık yaratmıştı. Gazete yetkilileri tepkiler üzerine o yazıyı hem internet sitelerinden hem de havalimanındaki reklam tabelasından kaldırdıklarını açıkladı.

ÇAVUŞOĞLU GİRİŞİMDE BULUNDU

AA’nın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konu hakkında bilgi alır almaz söz konusu haberin kaldırılması için diplomatik girişimlerde bulundu.

Girişim sonucunda Türkiye aleyhine haber, havaalanındaki panodan kaldırıldı.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaalanına giderek yetkililerle görüştüğünü ve yapılan görüşmeler neticesinde haberin ekrandan kaldırıldığını söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ise konuya ilişkin attığı tweet'te, "skandal tabelanın düpedüz düşmanlık olduğunu ve AB değerlerine aykırı olduğunu" belirtti.

Viyana Havalimanı’ndaki rezil yazı kaldırıldı! - Resim: 1

AVUSTURYA BAŞBAKANI’NDAN YANIT

Öte yandan Avusturya'nın Wr. Neustadt kentinde 'Türk bayrağının asılmasına yasak getirilmesi' olayına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Evlerde Türk bayrağı asmalarını yasaklayacak kadar, bunlar bu şekilde demokratlar. Karşılaştığımız bu tablo karşısında şaşırdık mı? Hayır" şeklindeki sözlerine Avusturya Başbakanı Christian Kern "Bu iddiaları kesinlikle reddediyorum" diye yanıt verdi.

Erdoğan'ın bu çıkışına Avusturya Başbakanı Christian Kern, sosyal medya hesabından cevap verdi. "Türk kökenli insanların Avusturya'da ifade özgürlüğü kısıtlandığını söyleyen Türk Cumhurbaşkanı'nın bu iddiasını keskin şekilde reddediyorum. Ben bu tür tablonun yabancı bir ülkede milli duyguları uyandırmak ve propaganda çalışması için bir girişim olarak görüyorum" diye yazdı.

Kern, "Avusturya'da ifade, toplanma ve gösteri özgürlüğü hakkı, ülkemizdeki herkes gibi azınlıklar ve siyasi muhaliflere de geçerlidir. Ama Türkiye'deki durum farklıdır. Sosyal demokrat biri olarak bu demokratik haklar benim için özellikle önemlidir. Bu hakların kullanılması, insanların yükümlülükleri ile el ele gider. Bu nedenle dikkat edilmelidir ki, cumhuriyetin kurumlarına karşı tehdit, şiddet kullanılıyorsa, tahrik edici faaliyetler hiçbir şekilde kabul edilemez. Otoriter bir politika, dini motifler ile kötüye kullanılırsa bunun uzantılarını ve desteklenmesini ülkemizde kabul edemeyiz" dedi.