Abone Ol

Vedat Bilgin'den 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Ertelenen Toplantının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge çalışmalarının bu ay sonunda bitirileceğini duyurdu

Vedat Bilgin'den 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde '36'ncı İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası' kapsamında düzenlenen 'Sosyo-Ekonomik Boyutu ile İş Sağlığı ve Güvenliği' açılış programına katıldı.

Burada  3600 ek gösterge ile ilgili memur sendikaları ile son bir toplantı yapacaklarını belirten Bilgin "Bu toplantıda değerlendirmemizi yaparak bu ayın sonunda onu bitirmiş olacağız. Kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanması konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızı ifade etmek isterim; bu ayın sonunda bitirmiş olacağız. Ayrıntısını o gün paylaşacağız." diye konuştu.

Bilgin dün Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamış, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dar gelirlilerin alım gücünü artıracağız" açıklamasının sorulması üzerine Hükümet olarak çalışanları ve emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalarının olduğunu belirterek  haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin yol haritasını belirleyeceklerini söylemişti.