Abone Ol

Ve futbolu bırakan Alpay Özalan dönüyor! Hem de Başkan olarak!

Vatani görevini tamamladıktan sonra iş hayatına atılan milli futbolcu, İzmirspor'u satın alıp, Birinci Lig'e çıkarmayı hedefliyor.

Ve futbolu bırakan Alpay Özalan dönüyor! Hem de Başkan olarak!

BEŞİKTAŞ, Fenerbahçe ve Milli Takım'da bir dönemin altın çocuğuydu. 10 yıl önce Avrupa'ya yelken açtı. İngiltere, Güney Kore, Japonya ve Almanya'da top koşturdu. Askerliğini yaptı, futbol hayatına nokta koydu. Uzun bir süredir ortalıkta görünmüyordu. Medyadan köşe bucak kaçan Alpay Özalan suskunluğunu bozdu. yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. İşte Alpay'ın çarpıcı sözleri...

"İzmir kökenli biriyim. Hayalimde her zaman İzmir kulüplerini Birinci Lig'e çıkarmak var. Bir ara Göztepe Kulübü'nün hisselerini almaya çalıştım olmadı. Şu anda İzmirspor projem var. Kulübün başkanı olup, Süper Lig'e çıkarmak istiyorum. Gerekli bütçe ve sponsoru da hazır. Gerekirse Roberto Carlos'u da transfer edebileceğiz. Sayın İzmir valisini aradım. Futbol Federasyonu başkanımız Mahmut Özgener ile de konuştum. İzmirspor kayyum yönetiminde. Ya satın alacağız. Ya kongrede göreve talip olacağım.

En büyük onurum

Aradan 12 sene geçtiği halde Türkiye'de hala Vlaoviç olayı konuşuluyor. Son Hırvatistan maçında bu gündeme geliyorsa ayıptır, yazıktır. Bu kafa ile bir adım öteye gidemeyiz. Şu anki düşüncem ile söylüyorum, tabii ki benim gole giden Vlaoviç'i indirmem gerekiyordu. Buna karşılık Türkiye'de hiç kimsenin sahip olamayacağı fair-play ödülü de benim en büyük onurum. Çocuklarıma bırakacağım en önemli mirasım.

Hayatımda verdiğim en doğru kararım yurt dışında top oynamaktı. Bunun için Fadıl Akgündüz'den Allah razı olsun diyorum. Geleceğimi kurtardım. Şu anda ana dilimiz gibi İngilizce konuşuyoruz. Eğer Avrupa'ya gitmesem, belki de evliliğim bitecekti. Orada daha özgür yaşama fırsatı bulduk. Sakatlıklar nedeniyle son dönemim sönük geçti. 37 yaşındayım iddia ediyorum, en kral takımda oynarım. Ben giderken, "3 ay sonra geri döner" diyenler oldu. Birçok kulüpten teklif aldım. Ama artık bırakma zamanı geldi.

Oğlum Fenerbahçeli

Beşiktaş ve F.Bahçe'nin formasını giydim. Oğlum F.Bahçeli. Ama ben Beşiktaşlıyım. F.Bahçe çok farklı. Dünyada böyle bir camia yok. Beşiktaş taraftarı ise inanılmaz. Medyadan 10 yıl uzak kaldım. Bu beni rahatlattı. Gözlerden uzakta, özel yaşantımda daha rahat hareket ettim. Ailemle, çocuklarımla mutlu günler geçirdim.

Sahalarda en çok küfüre maruz kalan futbolculardan biriyim. Maalesef bu Türkiye'nin gerçeği. Bu beni çok fazla etkilemiyordu. Küfürler futbolcuyu daha çok hırslandırır. Sahada babamı bile tanımam. Hakan Şükür benim can dostumdur. Karşımda oynarken iki kere burnu kırıldı. İsviçre maçında aşırı motivasyondan penaltı yaptırdım. Gerekirse rakibi biçerim ama bu kadar kolay penaltı yaptırmam."

Beni Fatih Terim keşfetti.

Benİm için herkes F.Bahçe'den kaçıp gittiğimi söyledi. Ama durum öyle değildi. Kaç defa imza attım ama bonservisimi alamadılar. Fatih Terim'den başka teknik direktör tanımam. Soma Linyit'te oynarken beni A Milli Takım kadrosuna çağırdı. 18 yaşındayken beni gördü, hayatım değişti. 10 yıl yurt dışında top oynadım. Şu anda 10-12 yaşındaki çocuklar beni görünce "Aa, Alpay Özalan" diyorlar. Bu da beni mutlu ediyor. Oğlum Alpi 12 yaşında. Çok iyi sol ayağı var. Okul takımında oynuyor. Futbolcu olmasını istiyorum. Umarım beni yanıltmaz.

Arabalar benden

ALPAY'ın bir iddiası var. Otomotiv sektörüne giren ünlü isim, yıldızların araba ihtiyacını karşılamak istiyor. Futbol hayatı boyunca arabalara karşı zaafı olduğunu dile getiren Alpay, "Çiftkurtlar'dan bir teklif gelince hiç düşünmeden otomotiv sektörüne girdim. Amacım Türkiye'de Bundesliga örneğinde olduğu gibi futbolculara spor arabalar getirmek. Kimsenin getiremeyeceği spor arabaları getiriyoruz. Hem de uygun koşullarda. Süper Lig ve Bank Asya Ligi'nde oynayan futbolculara büyük kolaylıklar ile cazip indirimlerle araç satıyoruz. Bir anlamda bu firmanın PR'ı olarak yola çıktım" diye konuştu.

Arda'ya hayranım

Arda'nın Türk futbolunda en beğendiği isim olduğunu dile getiren Alpay, Uğur Boral ve Semih'e de övgü yağdırdı. Semih'in milli takım için önemli bir gol silahı olduğunun da altını çizdi.