Abone Ol

Vatandaşla buluşan İmamoğlu’ndan ikinci tur açıklaması: Artı 1 alan kazanacak

Beylikdüzü Semt Pazarı’nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ikinci tura ilişkin: “Bu yeni hükümet sisteminin kazananı olmak için, 50+1 oy almak lazım. Dolayısıyla maça 0-0 başlayacağız. Artı 1 alan da seçimi kazanacak” dedi.

İmamoğlu’ndan ikinci tur açıklaması: Artı 1 alan kazanacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adnan Kahveci Mahallesi’ndeki Beylikdüzü Kapalı Semt Pazarı’nda, esnaf ve yurttaşlarla buluştu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın d eşlik ettiği ziyarette ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri gündemi oluşturdu.

“ADAM KAZANAMADI”

Esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinleyen İmamoğlu, ikinci tur için daha çok çalışıp kazanacaklarını vurguladı.  İmamoğlu, bir vatandaşın: “Burada kazandığınızda, seni seçtik. Çok memnun kaldık. Fakat bu pazardaki pahalılık ne” sorusunu “Pahalılık; o hükümetin işi. Bizim işimiz değil. Hükümeti yollayacağız” şeklinde yanıtladı. Bu yanıt üzerine araya giren yurttaş, İmamoğlu’na, “Siz de karışacaksınız” karşılığını verdi. “Hükümet olunca karışacağız” diyen İmamoğlu, yurttaşın, “Ne zaman ucuzlayacak” sorusunu, “Bunları yollayınca. Daha işimiz bitmedi. İlk turda kazanan yok. İkinci turda kazanacağız inşallah” şeklinde yanıtladı. İmamoğlu, aynı yurttaşın, “Adam bir şey konuştu, hepsi…” diye sözlerini sürdürmesi üzerine de “Onların demesine bakma. ‘Adam kazanamadı' yani. İkinci turda bakacağız” karşılığını verdi.

“MASUM HALKIMIZA TANE TANE ANLATACAĞIM”

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, seçime kadarki süreçte nasıl bir çalışma öngördüklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İlk turun kazanının olmadığını vurgulayan İmamoğlu: “Bu yeni hükümet sisteminin kazananı olmak için, 50+1 oy almak lazım. Dolayısıyla maça 0-0 başlayacağız. Artı 1 alan da seçimi kazanacak. Bu bakımdan yoğun bir mücadele dönemi, kararlılıkla, son ana kadar… Bir kere; herkesin yine sandığa gitmesini arzu ediyoruz. İki; büyük oranda İstanbul'daki hemşerilerimle birlikte dolaşacağım, gezeceğim, herkesle süreci paylaşacağım. Onlara, yanlış anlaşılmış bir şey var ise onların izahını yapacağım” diye konuştu. Hükümetin bilgi kirliliği yarattığının da altını çizen İmamoğlu: Kandırılmış olabilir halkımız. Siyasi taraftarlıktan bahsetmiyorum. Masum halkımızdan bahsediyorum. Bunların hepsini tane tane anlatacağım. Vatandaşımızı dinleyeceğim” açıklamasında bulundu.

“SESİMİZİN ULAŞMADIĞI KİTLELER VAR”

İmamoğlu oy kullanmayan seçmene ilişkin de açıklamalarda bulundu. Türkiye’de her zaman oy kullanmayan bir kesimin olduğunu vurgulayan İmamoğlu: “Bunlara bakacağız. Analiz ediyoruz. Araştırmalarımız var. Sesimizin ulaşmadığı kitleler olduğunun farkındayız, özellikle ev kadınları konusunda… İşte az önce hemşerimiz anlatıyor. Diyor ki, ‘Geçen pazarda karşılaştık bir kadınla, ‘Tezgahtaki pahalılığın nedeni Büyükşehir Belediye Başkanı’ diye anlatıyor. ‘Anlatıyoruz ona, ama anlamıyor. ‘Hayır’ diyor ‘Bu tezgahtaki pahalılığın sebebi Büyükşehir Belediye Başkanı.’ İşte bunu kim diyor onlara? Onların izlediği ekran. Ablacığım, tarladaki traktörün mazotunu ben pahalılaştırmıyorum. Traktör euroyla, dolarla bu ülkede imal edilip satılıyor. Dövizi ben çıkartmıyorum. Yüzde 100 enflasyonla, milletin cebindeki parayı ben pul etmiyorum. Bütün bunlar hükümetin işi. Ekonomik istikrarsızlık hükümetin işi. Milletin bu ekonominin, enflasyonun altında ezilmesinin sebebi, hükümet. Biz değiliz. Bunları anlatıyoruz, ama demek ki yeterli anlatamamışız. Daha çok anlatacağız. Onları aldatanların esas ekonominin sorumlusu, onları aldatanların esas fakirliğin, yoksulluğun sebebi olduğunu anlatacağız.

“SANDIKTA OYUMUZU HEP BERABER KOLLAYACAĞIZ”

Seçim gecesinde anlık verileri paylaştıklarını belirten İmamoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Öncü desteklerimiz oldu. An be an takip ettik. O gece aldığımız verileri paylaştık. Karşı taraf, ‘Efendim, sen yanlış paylaştın’ diyor karşı taraf. Biz, anlık veriyi paylaştık. Dedik ki, ‘Şu anda 1,5 puan öndeyiz.’ Dedik ki, ‘Şu an 1 puan gerideyiz.’ Bunları anlattık. Ama şunu demedik, Anadolu Ajansı'nın gösterdiği gibi: 60’a 40 göstermedik ekranı. Bizim anlattığımız bu. Milleti aldatmadık. Elimizde ne varsa, onu söyledik. Sonuçlandı. Şimdi bakıyoruz; kazanan yok. Herkes, bir kişiyi ikna edecek, sandığa getirecek. Herkes, mutlaka oyunu kullanacak. Mutlaka yine görev alıp, sandıkta oyumuzu hep beraber kollayacağız. Kimse şüphe duymasın.”