Abone Ol

Vatan Millet Sakarya derken... MHP Milletvekili Uysal Sırp Vatandaşı olmuş

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın Sırbistan vatandaşı olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, MHP’li Uysal 2020 yılında Sırbistan’dan vatandaşlık aldı. 14 Mayıs 2023’teki genel seçimlerde MHP’den Mersin Milletvekili yapılarak TBMM’ye girdi.

Vatan Millet Sakarya derken... MHP Milletvekili Uysal Sırp Vatandaşı olmuş

BirGün'ün edindiği bilgilere göre, MHP’li Uysal’ın Sırbistan’da soybağı yok ve vatandaşlığı usulsüz şekilde aldı. Uysal'ın danışmanları “Uysal’ın seçim gezisinde olduğunu, ayrıca programının da çok yoğun olduğunu belirterek Uysal’ın telefonda bir açıklama yapamayacağını” söyledi. Ayrıca Uysal’ın Dubai’de de oturma izni olduğu öğrenildi.  

Aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesi’nin sahibi olan Uysal, son aylarda kamu arazilerini birer birer almasıyla gündem olmuştu. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ihalelerine giren Uysal, tarihi Ayasofya kadar eski olan Bakırköy’deki tarihi Fildamı Sarnıcı ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2020 yılında halkın kullanımına açtığı Atatürk Kent Ormanı’nın bir parçası olan 9 dönümlük arazinin ihalesini almıştı.

Levent Uysal’ın VakıfBank adına sahte belge düzenleyip ve bu belgeyle İsviçre’den 45 milyon avro kredi çekmeye çalıştığı da ortaya çıkmıştı. Vakıfbank tarafından hukuki süreç başlatıldığı ifade edilmişti.