Abone Ol

Vanlı vekiller neden rahatsız oldu? "Pars-Narkoterör" neden RTÜK'e şikayet edildi?

Show TV'de yayınlanan 'Pars-Narkoterör' dizisinden rahatsızlık duyan AKP'liler soluğu RTÜK'te aldı. İşte vekillerin şikayeti...

Vanlı vekiller neden rahatsız oldu? "Pars-Narkoterör" neden RTÜK'e...

AKP Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Kerem Altun, bir televizyon kanalında yayınlanan `Pars Narkoterör' adlı dizinin Van'ı uyuşturucu kenti olarak gösterdiğini, kentin tarihi ve turistik değerlerinin kaçakçılığın yapıldığı mekanlar olarak kullanıldığını söyleyip, buna tepki gösterdi. Milletvekilleri, Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı'nı (RTÜK) ziyaret ederek hassasiyetlerini sözlü ve yazılı olarak dile getirdiklerini belirtti.

Birçok sahnesi Van'da çekilen `Pars Narkoterör' dizisine AKP Van milletvekilleri Türkmenoğlu ve Altun tepki gösterdi. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan diziye, yaptıkları yazılı açıklama ile tepki gösteren Türkmenoğlu ve Altun, dizinin Van'ı bir uyuşturucu kenti olarak gösterdiğini, tarihi ve turistik mekanların kaçakçılığın yapıldığı mekanlar olarak kullanıldığını ve kaçakçılığın bütün yöre halkına mal edildiğini vurguladı. Ayrıca dizide Vanlı rolünde oynayan oyuncuların yöre halkının konuşma ve diğer özelliklerini gerçek bir şekilde yansıtmadığı da belirtildi.

AKP Van milletvekilleri, konuyla ilgili RTÜK Başkanlığı'nı ziyaret ettiklerin ve hassasiyetlerini sözlü ve yazılı dile getirdiklerini söyledi. Türkmenoğlu ve Altun, açıklarında şöyle dedi:

"Toplantıda RTÜK yönetim kurulu üyeleri ve izleme dairesi başkanı da hazır bulundu. Sonuç olarak dizinin takibe alınması ve üst kurula rapor halinde sunulması ve üst kurul üyelerince değerlendirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca dizinin yayınlandığı kanalın Genel Müdürü ile görüşerek hemşerilerimizin bu konudaki rahatsızlığını dile getirdik."