Abone Ol

Vaka Haritası Kırmızıya Dönerse Yasaklar Geri mi Gelecek?

Yeni kontrollü normalleşmede 15 gün geride kalırken vaka sayılarında artış görüldü. Kontrollü normalleşmenin akıbetini gelecek iki haftalık süreçteki vaka, ölüm, mutasyonlu virüs ve hastane doluluk oranı belirleyecek. İddialara göre harita kırmızıya dönerse kısıtlamalar geri gelecek.

Harita Kırmızıya Dönerse Yasaklar Geri mi Gelecek?

Önceki gün kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevcut tedbirlerin devam edeceğini, yeniden kısıtlama ya da gevşeme kararları almadan bir süre daha izlemede kalınacağını açıklamıştı.

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre, Türkiye genelinde vaka, ölüm, mutasyonlu virüs, hastane ve yoğun bakım doluluk oranı iki hafta boyunca takip edilecek. 14 günlük takvime bakılarak, Türkiye haritasının kırmızıya dönmesi durumunda kısıtlamalar yeniden devreye alınacak. İyileşme olursa da yeni gevşeme kararları gündeme gelebilecek.

Vaka Haritası Kırmızıya Dönerse Yasaklar Geri mi Gelecek? - Resim: 1Hangi İllerin Vaka Sayılarında Artış Var? Bakan Koca Açıkladı...