Abone Ol

Uyuşturucu Kullanan Kürşat Ayvatoğlu'nun AKP ile İlişkisi Kesildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Miletvekili Hamza Dağ, sosyal medyada uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleriyle gündeme gelen Kürşat Ayvatoğlu adlı parti çalışanının işine son verildiğini açıkladı

Uyuşturucu Kullanan Kürşat Ayvatoğlu'nun AKP ile İlişkisi Kesildi

Ayvatoğlu, uyuşturucu kullandığı görüntülerin yayınlanmasının ardından gözaltına alındı.

Hamza Dağ söz konusu kişinin bazı platformlarda iddia edildiği gibi "özel kalemi ya da danışmanı" olmadığını da sözlerine ekledi.

Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda oldukça hassas olduklarını ifade eden Dağ, Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Sosyal medyada görüntüleri yayınlanan Kürşat Ayvatoğlu danışmanım veya özel kalem müdürüm değildir. Yaklaşık 1 yıldır genel merkez büro personeli olarak çalışan kişinin dün akşam iş akdi fesh edilmiştir. Şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Hamza Dağ, uyuşturucu konusundaki mücadeleyi siyasi ayrım gözetmeksizin birlikte verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Yasal sürecin takipçisi olacağız. Tüm gençlerimizi bu illetten kurtarmaya var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'den benzer paylaşım
Bir diğer AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'de yine Twitter hesabından benzer bir paylaşımda bulunarak, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri sonrası Kürşat Ayvatoğlu'nun partiyle ilişiğini kestiklerini duyurdu.

AK Partili Dağ'ın danışmanı Muhammed Doğan da söz konusu iddiaları reddederek Ayvatoğlu'nun Dağ'ın yanında böyle bir unvanla çalışan birinin olmadığını kaydetti.

Ne olmuştu?

Perşembe akşamı Kürşat Ayvatoğlu isimli bir AK Parti çalışanının, lüks aracında kokain kullandığı görüntüleri sosyal medyada viral oldu. Twitter'da birçok kişi Ayvatoğlu'nun AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın özel kalemi olduğuna dair paylaşımlarda bulundu.

Olay sonrası Ayvatoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çekilen fotoğrafları da birçok platformda paylaşıldı.

Ayvatoğlu Ankara'da gözaltına alındı

Olayın kamuoyuna yansıması sonrası Kürşat Ayvatoğlu uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınırken, Ayvatoğlu'nun ertesi günü de partiyle olan bağı kesildi.

Kürşat Ayvatoğlu'nun AK Parti genel merkez Ar-Ge Başkanlığı’nda çalışan ekip içinde yer alan kişilerden birisi olduğu ve Kastamonu Belediye Başkanlığı yapan AK Partili Tahsin Babaş'ın seçim kampanyasında görev aldığı iddia ediliyor.