Abone Ol

Utanç davasının sorumlusu Yusuf Ziya Gümüşel, savcıyı ve psikoloğu şikayet etmiş!

6 yaşındaki kızını evlendirerek yıllarca cinsel istismarına sebebiyet verdiği için yargılanan Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, dava sürecinde ilk ifadesini alan savcı ve psikoloğu şikayet ettiği ortaya çıktı.

Utanç davasının sorumlusu Yusuf Ziya Gümüşel, savcıyı ve psikoloğu şikayet etmiş!

Kamuoyunda infial yaratan "6 yaşında evlilik skandalı" davasında Yusuf Ziya Gümüşel, avukatı aracılığıyla, kızı H.K.G.’nin ilk ifadesini alan kadın savcı ve H.K.G. dava aşamasında ifade verirken duruşma salonunda bulunan kadın psikolog hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatı tarafından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede H.K.G’nin duruşmada verdiği ifadeler gerekçe gösterildi. Dilekçeye göre, H.K.G., mahkemedeki ifadesinde, 2020'de verdiği ilk suç duyurusunu yalanladı. İddiaya göre, H.K.G., mahkemede; suç duyurusunu alan kadın savcıya detay vermediğini, sorularına evet ve hayır şeklinde kısa cevaplar verdiğini ileri sürdü. Suç duyurusunda; savcının, dosya medyatik bir hal alsın diye kasten mağdurun ifadelerini değiştirerek Gümüşel’e iftira attığı iddia edildi.

Psikolog hakkında yapılan şikayet ise aynı dilekçede şu şekilde ifade edildi:

“H.K.G., duruşmada beyanda bulunurken aniden psikoloğa dönüp, ‘yeter mi?’ diye sormaktadır. Her ikisi de sonradan bu konuşmayı ikrar etmiştir.”

Bu nedenle de psikoloğun H.K.G.’nin mahkemede anlatacaklarını ezberlettiği, bir yönlendirme olduğu ileri sürüldü.

Kadın savcının dosyası HSK'ya, psikoloğun dosyası ise Memur Suçları Bürosu’na gönderildi.