Abone Ol

Ustura Kemal'in oyuncuları görücüye çıktı!

Show TV ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan, ‘Ustura Kemal’ oyuncuları ve yapım ekibiyle birlikte düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Ustura Kemal'in oyuncuları görücüye çıktı!

Yapımcılığını Süreç Film adına Ali Gündoğdu’nun üstlendiği, yönetmen koltuğunda Mustafa Şevki Doğan’ın oturduğu ‘Ustura Kemal’ usta oyuncu kadrosuyla da beğeni topladı.

Show TV Türk televizyon tarihine geçecek muhteşem bir dizi ile ekranlara gelmeye hazırlanıyor. İstanbul’da Üsküdarda tahta mahallede büyümüş, babalığından kalma bir kahvede namı yürümüş, kendi halinde bir kabadayının, Ustura Kemal’in hikayesini izleyicisi ile bir araya getiriyor. Taksim Elite World Otel’de çekimler başlamadan önce ilk kez bir araya gelen ‘Ustura Kemal’ dizisi oyuncuları, düzenlenen basın toplantısıyla yeni projeyi tanıttı.

“YILLARCA ÇEKMEK İSTEDİĞİMİZ BİR DÖNEM HİKAYESİ”

Dizinin yönetmen koltuğunda oturan Mustafa Şevki Doğan, Ustura Kemal’in yıllarca çekmek istediği bir dönem hikayesi olduğunu söyleyerek, dizi ile ilgili olarak “Ustura Kemal’de 1910 - 1920 yılları arasında ara sokaklarda yaşamış bu ülke için bireysel kahramanlıklar yapan, normal insanların serüvenlerini anlatacağız. Ustura Kemal, işgale karşı omuz omuza, birlikte dayanışma içerisinde yaşayan azınlıklarla birlikte bütün Osmanlı toprakları içindeki kardeş insanların, her milletten insanın hikayesi. Bu dizi sadece işgal altındaki Anadolu’nun İstanbul’un hikayesini değil ara sokaklardaki, kendi hikayelerini, çatışmalarını, kabadayı ve aşk hikayelerini anlatacak bir dizi. Bir aksiyon dizisi çekmiyoruz biz sıcak ilişkiler zincirinde insanların birbirleriyle olan dostluklarını çekeceğiz. Harika bir oyuncu kadrosu oluşturdum. Herkes o dönemin aşklarını, kahramanlıklarını ve sevdalarını izleyecek” dedi.

“BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLI”

Dizinin başrol oyuncularından Oktay Kaynarca ise dizinin kurtuluş mücadelesini anlattığını bu yüzden de kendisi için çok anlamlı olduğunu belirterek; “Ustura Kemal’in çıkış biçimi çok eskilere dayanan, Mustafa ile birlikte keşke yapsak dediğimiz, hayata geçirsek dediğimiz, uzun süredir düşündüğümüz bir proje. Bu şimdi kısmet oldu. Benim daha önce birçok iş yaptığım, Ali Gündoğdu’nun şirketi Süreç Film’den hayata geçmesi kısmet oldu ki bu bizim için şans. Bizim kendi şirketimiz gibidir, hatta öyle kendi şirketimiz gibidir ki ben bugüne kadar Ali bey’le sözleşme bile imzalamadım. Onun yaptığı işlerin arkasında duran bir yapımcı olması çok önemli. Ustura Kemal benim hoşuma giden bir öykü.  O dönemin aşkları ve kabadayı dünyasının içerisinde birden yollarının Kuva-i Milliyecilerle kesişen insanların hikayesi olması da benim ilgimi çok çekiyor. Çok önemli bir konu daha var. O dönemde Kurtuluş Savaşı’nın başladığı yıllarda din dil ırk gözetmeksizin bir sürü insanın macerası, bu ülkeye dair yaptıkları kurtuluş mücadelesi anlatılıyor o yüzden benim için çok anlamlı” dedi.

“DİZİNİN EN BETER ADAMI BENİM”

Ustura Kemal’in diğer başrol oyuncularından Emre Kınay, dizinin en beter ve lanet adamını oynadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:  “Gerçekten bizim için çok heyecanlı bir proje. Ben dizinin en beterini, en lanet adamını oynuyorum. Belki sahip olduğumuz şu günkü kazanımlarımızın nerden geldiğini biraz daha hatırlatacak bir karakter. On beş yıl aradan sonra kötü adamı oynuyorum, elimden geleni ardıma koymayacağım Oktay’a yani Ustura Kemal’e gün yüzü göstermemek gibi bir niyetim var. Çoğumuzun bu projede olma sebebi Mustafa Şevki Doğan’dır, Anne baba ayrı öz ağbimdir. Öncelikle abime sonra Ali Gündoğdu ve Süreç Film’e teşekkür ediyorum. Hepimizin izlemekten keyif alacağı bir iş çıkaracağımıza inancım tam” dedi.

“ANAÇ BİR KADIN OLDUM”

Dizide rum bir mamayı canlandıracak olan Naz Elmas aslında kuvaiye milliyeye hazmet eden bir kadını  canlandırdığını dile getirdi. Ünlü oyuncu “O dönemde ki şarkılar olsun, sohbetler olsun çok nadir olan bir eğlence evinin sahibi olan bir kadın rolünde olacağım tabi kızlarım da olacak tam bir mama demiyelim de gönülden kuvaiye milliyeye de yardım eden biri diyelim. Tabi gönlü ustura kemalde olan bir kadın bu. Tabi rum bir kadını canlandıracağım için de bol bol Rumca çalışıyorum. Çok anaç bir kadını görecek herkes açıkçası anaç bir kadın oldum. İnşallah çok güzel bir yolculuk olacak bizim için çok mutluyum böyle bir projede olmaktan” Diyerek yeni başlayacak dizileri için heyecanını dile getirdi.

USTA OYUNCU KADROSU

Yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın üstlendiği senaryosunu H.Baykut Badem, Filiz Ekinci, Hülya Şahin ve Savaş Saylan’ın kaleme aldığı, Oktay Kaynarca, Emre Kınay, Naz Elmas, İpek Karapınar ve Esra Ruşan’ın yanı sıra Gökhan Bekletenler, Ali İpin, Ahmet Yenilmez, İskender Bağcılar, Emin Gülsoy, Ferda Yalçın, Hazal Filiz Küçükköse, Ezgi Sözüer, Fatih Dönmez, Atilla Karagöz,  Bertan Dirikoğlu, Erdal Kuyumcu, Muharrem Parlak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ismin rol aldığı dizinin çekimlerine nisan ayında başlanacak.