Abone Ol

Unutulmaz'ın 8 saatte çekilen tecavüz sahnesi neden silindi?

atv'de yayınlanan Unutulmaz adlı dizinin geçen hafta çekilen ve 8 saat süren tecavüz sahneleri çöpe gitti.

Unutulmaz'ın 8 saatte çekilen tecavüz sahnesi neden silindi?

Geçen hafta gazetelere haber olan Unutulmaz dizisindeki çekimi 8 saat süren tecavüz sahnesi çöpe gitti. Sahne atv tarafından etik anlayışa ters bulunarak yayınlanmadı. Yapımcı Ahmet Bayram, “Kanalın bir telkini oldu, ben de hak verdim” dedi.

TECAVÜZLE TANITIM YAPTILAR

Unutulmaz dizisinin oyuncuları oynadıkları tecavüz sahnesini hiç unutamayacaklar. atv’de çarşamba akşamları yayınlanan dizinin geçen haftaki bölümünde yer alması planlanan tecavüz sahnesinin görüntüleri yapım şirketi tarafından gazetelere gönderilmişti. Batu’yu oynayan Mert Yavuzcan'ın Melda rolündeki Sinem Öztufan’a tecavüz etttiği sahne, “Tecavüz sahnesi 8 saatte çekildi” diye tanıtılmıştı.

SEYİRCİYE OLAN SAYGI ESASTIR

Yapım şirketinin bu sahneyi ön plana çıkararak tanıtım yapması kanalın tepkisini çekti. atv diziyi bu sahneleri çıkararak yayınladı. Kanalın gerekçe olarak da tecavüz sahnesinin dizi hikâyesinin önüne geçtiğini ve etik anlayışa uygun olmadığını ileri sürdüğü öğrenildi. Dizinin yapımcısı Ahmet Bayram, “Kanalın bir telkini oldu, ben de hak verdim. Seyirciye saygı esastır” dedi.

BÜLENT İPEK - GAZETE HABERTURK

İŞTE O SAHNE