Abone Ol

Ünlülerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları

İşte ünlü isimlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili paylaşımları...

Ünlülerden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları

AYŞE TOLGA

Türk kadını çekicidir; Evet Türk kadını çekicidir; İşe başlarken besmele çeker, Kendini naza çeker, Altını gümüşü kendine çeker, Alışverişte başı çeker, Yüz çifti olsa da vitrindeki o ayakkabıya iç çeker… Bekârken abisinden çeker, Evlenir; kaynanadan çeker, Yapılanları sineye çeker, Ama aldatılırsa korku filmi çeker!.. Kâğıttan bigudi yapar fön çeker, Gecenin bi yarısı canı tatlı çeker, Hamarattır; mutfağa girdi mi ziyafet çeker, Kibrit kutusu kadar peynirle açlık çeker, 1.5 İskenderin yanına diyet içecek çeker! Anadır; doğum sancısı çeker, 50 yaşında bile olsa evladının kulağını çeker, ATM’den parayı elini ekrana siper eder de çeker, Eninde sonunda annesine çeker… Sağlam laf sokar şimşekleri üzerine çeker, Başa çorap örer kenarına tığla zincir çeker, Kavga esnasında saç çeker, Hoşuna gitmeyen durumlarda “Cık cık cık” çeker, Cevaplardan çok soruya dikkat çeker, Demir eksikliği, vitamin eksikliği en çok da ilgi eksikliği çeker, Çoluk çocuğa karışınca çok şeyden elini eteğini çeker, Evlada kızdığında bilgisayarın fişini çeker, Eve geç gelen sıpayı sorguya çeker üstüne fırça çeker, Şifacıdır; sırta bardak çeker, Perdeleri sıkı sıkı çeker, yorganı da üstünüze çeker, Bulaşığa girişirken kolları dirseğe çeker, Elektrik süpürgesiyle vura vura ayakları kenara çeker, Dikkat; gölgesinden hızlı terlik çeker!.. O eteğe gireceğim diye göbeği içine çeker, Topuklu ayakkabılar yüzünden halayda, yağmurlu havada, yokuşta patinaj çeker, Güne gittiği gün hazımsızlık çeker… Geç gelen kocaya zılgıt çeker, 6.ncı hisle yapılan tüm ‘yaramazlıkların’ röntgenini çeker! Buket çiçek görünce iç çeker, Tek kaşı kaldırmak suretiyle ihtar çeker, Sabrı taşarsa bombanın pimini çeker!.. Dişle tır çekmek de neymiş, dişini tırnağına takar evinin bütün yükünü çeker, Kıymetinin anlaşılacağı günü iple çeker.

DOĞA RUTKAY

KADINLARIMIZ Toprak öyle bitip tükenmez, /dağlar öyle uzakta, sanki gidenler hiçbir zaman hiçbir menzile erişemeyecekti. Kağnılar yürüyordu yekpare meşaleden tekerlekleriyle Ve onlar ayın altında dönen ilk tekerlekti. Ayın altında öküzler başka ve çok küçük bir dünyadan gelmişler gibi ufacık kısacıktılar ve pırıltılar vardı hasta kırık boynuzlarında ve ayakları altından akan toprak, toprak, ve topraktı. Gece aydınlık ve sıcak ve kağnılarda tahta yataklarında oyu mavi humbaralar çırılçıplaktı. Ve kadınlar birbirlerinden gizleyerek bakıyorlardı ayın altında geçmiş kafilelerden kalan öküz ve tekerlek ölülerine. Ve kadınlar bizim kadınlarımız: korkunç ve mübarek elleri ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle anamız, avradımız, yarimiz ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki ve kara sabana koşulan ve ağıllarda ışıltısında yere saplı bıçakların oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan kadınlar, bizim kadınlarımız şimdi ayın altında kağnıların ve hartuçların peşinde harman yerine kehriban başlı sap çeker gibi aynı yürek ferahlığı, aynı yorgun alışkanlık içindeydiler. Ve onbeşlik şaraplenin çeliğinde ince boyunlu çocuklar uyuyordu. Ve ayın altında kağnılar yürüyordu Akşehir üzerinden Afyon`a doğru. Nazım Hikmet Ran

ÇAĞLA ŞİKEL

Buyrun bu makyajsız hiçbir şeysiz gerçek ben. Çalışan, hayatın akışına uyumlu her şeyin fazlasıyla farkında bir kadın. Fotoğrafı görüp 'Oh be makyajsız çirkinmiş zaten' deyip rahatlayanlar? Lütfen takibi bıraksın. Ya da lütfen insanları güzellikleriyle yargılamayın. Güzellik fani değil mi Allah aşkına? Göreceli değil mi? Bir sivilcelik ömrü yok mu adeta? Zamanla elimizden kayıp giden bir şey için iddiaya gerek var mı tartışmaya? Bence yok. Biz kadınız güçlüyüz özgürüz daha ötesi yok, çirkinimiz de yok. Tüm kadınlara naçizane bir tavsiye kendinizi çooook sevin değer verin ve hep gülümseyin. Unutmayın o güzellikle değil ama o gülümsemeyle ölüp gitme ihtimalimiz var. Kadınlar gününüz kutlu olsun.

AÇELYA AKKOYUN

El ele sevgiyle, sevgi vermeyen sevgi alamaz, huzur vermeyen huzur bulamaz, eşitliğe inanmayan adalet bulamaz. Sevgiler

ECE ERKEN

Kadının ezilmediği, öldürülmediği, dövülmediği, taciz edilmediği, tecavüze uğramadığı, değerinin bilindiği bir dünya dileğiyle

ELİZ SAKUÇOĞLU

Devam edin, güçsüz olduğumuzu söyleyin. Yapamıyacağımıza inanın bizde size her defasında başarılarımıza başarı katarak cevap verelim. Korkmadan sokakta yürüyebildiğimiz, cinsiyetimizden dolayı kendimizi kanıtlamak zorunda olmadığımız, saygı gördüğümüz daha iyi bir dünya olsun isterdim. Her zorluğun üstesinden gelen, kendine inanan, savaşan, sen yapamazsınların üzerine giden tüm kadınların Kadınlar Günü kutlu olsun! Değerinizin farkında olun , siz özel varlıklarsınız.

ŞÜKRÜ ÖZYILDIZ

Sevgili erkekler lütfen artık kadınlarımızı sevmeyi öğrenin. Onları bir gün hatırlamak değil, hiç unutmamamız dileğiyle

GANİ MÜJDE

Bir kadını diz çöktürecek tek şey erkekler değil mağazadaki alt raflar olmalıdır. Eğlenceli bir dünya için kadınlarımızın günü kutlu olsun.

GÜLBEN ERGEN

Biz dünyanın en kıymetli ülkesiyiz... Bizim değerlerimiz,bizim insanımız,bizim mücadelemiz,bizim cumhuriyetimiz,bizim yüreğimiz başkadır... Kadınımızın Yarası Yakışmaz bize!! Şiddet,yokluk, taciz, tecavüz ,eğitimsizlik,erken evlilik, susmak,boşanmak, boşanamamak, içine atmak,idare etmek, giyimi, teni,başarısı,özgürlüğü... Hepsini taşırız biz..

HANDE DOĞANDEMİR

Kadınların psikolojik ve fiziksel şiddetten uzak, ötekileştirilmediği, istismar edilmediği, saygı duyulduğu ve korkmadıkları günleri olsun

MUSTAFA CECELİ

Kadına değer vermeyen, ikinci sınıf gören, hırpalayan, kaba kuvvete yönelen korkaktır. Şiddete hayır diye her yere yazsak ne çare. Öküz öküzdür.