Abone Ol

Ünlüler kadına şiddete dur demek için Woman TV'de buluştu

Emine Bulut cinayeti ile kadına şiddet ve kadın cinayetleri gündemi acı bir şekilde tazelendi. Türk halkının infialine neden olan bu acı olay ünlüleride harekete geçirdi. Birbirinden ünlü isimler bu katliama kayıtsız kalmadı ve tepkilerini sosyal medyalarından ortaya koydu.

Ünlüler kadına şiddete dur demek için Woman TV'de buluştu

Emine Bulut cinayeti ile kadına şiddet ve kadın cinayetleri gündemi acı bir şekilde tazelendi. Türk halkının infialine neden olan bu acı olay ünlüleride harekete geçirdi. Birbirinden ünlü isimler bu katliama kayıtsız kalmadı ve tepkilerini sosyal medyalarından ortaya koydu.

Ünlülerin değişmez söyleşi adresi haline gelen Şafak Yavuz’un Vizöründen programı ünlülerin bu tepkilerini bir araya getirerek daha büyük farkındalık,daha büyük bir ses ve çözüm önerileri için tartışma platformu kurdu. Ünlülerin bu platforma katılımı ve kadın sorunlarının çözümüne karşı verdikleri destek çok büyüktü.

Şafak Yavuz’un Vizöründen programı ilkini dün akşam gerçekleştirdiği özel yayınlarına her bölümde kadın sorunlarına destek vermek isteyen ünlülerin çözüm önerilerinin tartışılacağı yayınlarına ara vermeden devam edecek.

BİROL GÜVEN: YENİ GELECEK NESİLİN HAFIZASINDA ŞİDDET OLMAMALI 

İlk yayının stüdyo konuklarından ünlü senarist ve yapımcı Birol Güven “Kanayan yara haline gelen kadına şiddet,kadın cinayetleri ve aslında şiddetin çözümü sadece yasalarda değil, şiddeti yok edecek eğitim sisteminde dedi. Yeni gelecek nesilin hafızasına şiddet kaydedilmemeli bunun için aile içi eğitim,ailenin eğitilmesi çok önemli diye sözlerine devam eden Güven Televizyondaki diziler bir hikayeyi anlatır önemli olan seyredilen dizinin sadece hikaye olduğunun bilincinde olmaktır dedi.

Hikayelerdeki şiddeti tetikleyen en büyük tehlike ise esas karakterin şiddet uygulayan kişi olmasıdır diyen Birol Güven hikayedeki kahramanın her zaman iyiyi canlandırması gerekir dedi.

Şafak Yavuz’un Vizöründen programına stüdyo konuğu olarak katılan ünlüler kadar yoğun iş tempolarına rağmen telefonla yayına katılan ünlü isimler hem tepkilerini hemde çözüm önerilerini ortaya koydu.

YILDIZLAR GEÇİDİ GİBİ PROGRAM

Şevval Sam,Oktay Kaynarca, Emre Kınay,Leman Sam,Ayşenil Şamlıoğlu,Altan Erkekli,Nilgün Belgün,Okan Şenozan telefon bağlantısı ile Ayça Erturan Kırca,Zeynep Özyağcılar,Nuran Devres,Birol Güven stüdyoda kadına şiddet ve kadın cinayetleri ile görüş ve çözüm önerilerini Woman TV nin kurduğu güç birliği platformu olan Şafak Yavuz’un Vizöründen özel yayınında ortaya koydular.

ŞEVVAL SAM CEZALARIN AĞIRLAŞTIRILMASINI İSTEDİ

Dizi sezonunun başlamasıyla ünlü sanatçılar setlerdeki yerini almaya başladı,onlardan biri olan Şevval Sam set arasında Şafak Yavuz’un Vizöründen özel canlı yayınına katılmak ve kadına şiddete çözüme destek vermek için özel zaman ayırdı.

Şevval Sam “ Bu tür olaylarda verilen cezaların daha fazla olması ağırlaştırılması gerektiğini söyledi.

AYÇA ERTURAN KIRCA ÜNLÜLERİN SORMLULUĞU VAR DEDİ

Ünlü sanatçı Ayça Erturan Kırca ünlülerin çok fazla takipçisi var büyük bir güç bu, zaman zaman kadınlara haklarını bildirmek,farkındalıklarını artırmak için paylaşımlar yapmalıyız çünkü kadınların çoğu ne yapacağını bile bilmiyor bu konuda cahiliz dedi. Ayrıca toplum olarakta böyle bir olayda ne yapacağımızı bilmiyoruz ilk yardımı bile bilmiyoruz dedi.

EMRE KINAY: DEVLET GÜCÜNÜ ARKAMIZA ALMADAN ÇÖZÜME GİDEMEYİZ

Ünlü oyuncu Emre Kınay Devlet gücünü arkamıza almadan bu konı çözüme gidemez,siyasilere çok iş düşüyor çocuklara tecavüz edildiğinde üstünü kapatan zihniyetle böylesi ciddi bir sorun çözülemez dedi. Konuyla ilgili kısa film çektiğini söyleyen Kınay yüreği yeten bu filmi yayınlasın diyerek kadın sorunlara desteğini her zaman vereceğini söyledi.

OKTAY KAYNARCA: BU CİNAYETLERE SEYİRCİ KALMAK O CİNAYETE ORTAK OLMAK DEMEKTİR

Ünlü sanatçı Oktay Kaynarca cezaların çözüm odaklı olmadığını,eğitimin özellikle kuz erkek çocuk eğitiminin farklı olmasının,namus kavramını kadına yüklemenin yanlış olduğunu zihniyetin değişmesi gerektiğini söyledi.

Şafak Yavuz’un “siz böylesi bir olayla karşılasanız tepkiniz ne olur? “sorusuna cevap olarak; “tabii ki müdahale ederim,etmişliğimde var çünkü şiddete cinayete seyirci kalmak o cinayete ortak olmaktır dedi.

LEMAN SAM: KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER DİNİ KULLANARAK KADINA ŞİDDETİ ONAYLIYOR 

Ünlü şarkıcı Leman Sam bıraksanız sabaha kadar konuşurum ancak en başta bazı kötü niyetli kişiler dini kullanarak kadına şiddeti destekliyor pek çok örnek verebilirim diyerek sözlerine devam etti.

DUAYEN SENARİST-YAZAR NURAN DEVRES: DİN ADAMLARINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR DİYANET ÇÖZÜM İÇİN GÖREV ALMALI 

Duayen senarist-yazar Nuran Devres “1500 bölüm senaryo yazdım benim senaryolarımda kadın hiçbir zaman ezilmedi,güçlü karakterler oldu derken,kadına şiddet ve kadın cinayetlerinde Diyanete çok iş düşüyor,camiilerde hocalar vaaz vererek toplumu özellikle erkekleri aydınlatmalı,dini kullanarak kadına şiddeti onaylayan sözde din görevlilerine ise cezai yaptırımlar getirmeli dedi.

Devres ayrıca bazı köşe yazarlarının hükümeti Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden çıkması için kışkırttığını çünkü kadınların bu sözleşme ile şımaracağını öğrendiğini eğer böyle bir durum olursa çok tehlikeli sonuçlar doğuracağını söyledi.

NİLGÜN BELGÜN: BU KATİLLER GÜN YÜZÜ GÖRMESİN

Ünlü sanatçı Nilgün Belgün bunlar hasta kişiler derken Birol Güven söze girdi “hasta dersen cezai müeyyidesi yok demektir”dedi bunun üzerine Nilgün Belgün canlı yayındayız başka tabirler kullanacağım ama burada olmaz dedi.Kadın cinayetlerinden,kadına şiddetten yargılananların aftan muaf tutulması gerektiğini söyleyen Belgün “onların günüyüzü görmemesi gerekiyor “dedi.

Ünlüler kadına şiddete dur demek için Woman TV'de buluştu - Resim: 1

ZEYNEP ÖZYAĞCILAR: SİYASİ PARTİLER SEÇİMLERDE NASIL EV EV GEZEREK PARTİLERİNİN VAADLERİNİ ANLATIYORSA YİNE AYNI ŞEYİ BU DEFA KADINA ŞİDDET HATTA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN YAPABİLİRLER

Ünlü sanatçı Zeynep Özyağcılar Seçim zamanı siyasi partiler nasıl ev ev gezerek kendi partilerinin vaadlerini halka anlatıyorsa yine aynı şeyi yaparak bu defa şiddete ,cinsiyet ayrımcılığına karşı halkı aydınlatma görevini üstlenebilir dedi. Zeynep Özyağcılar ayrıca korkunun çözümün gecikmesinde önemli rol oynadığını,kadınların artık korkmadan,utanmadan,mahalle baskısına aldırmadan ses çıkarması gerektiğini söyledi.

AYŞENİL ŞAMLIOĞLU: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HAYATA GEÇİRİKMELİ

Ünlü sanatçı Ayşenil Şamlıoğlu İstanbul Sözleşmesi imzalandığı halde hayata geçirilmemesinin bu konularda çözüme gidilememesinde önemli rol oynadığını söyledi.

OKAN ŞENOZAN: AİLE İÇİ EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Ünlü sanatçı Okan Şenozan Ankara’dan görüntülü olarak katıldığı canlı yayında bu kemikleşmiş sorunun bugünden yarına eritilmesinin mümkün olmadığını aile içi eğitimin şart olduğunu söyledi. Ayrıca ekranlada kadına şiddet ve kadın cinayetlerini tartışıldığı bazı programlarda sadece erkeklerin olduğu bir platformda konuşulduğunu gördüğünü ve bu durumun konuyla nasıl çeliştiğinide sözlerine ekledi.

FİNALE ALTAN ERKEKLİ NAZIM HİKMET ŞİİRİ İLE DAMGASINI VURDU

Ünlü sanatçı Altan Erkekli 29 Ağustos akşamı yayınlanan ve ertesi gün 30 Ağustos Zafer Bayramını da içine alan aynı zamanda kadınlarımızın bu önemli Zafer destanındaki yerini anlatan Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanını baştan sona güzel yorumuyla okudu.

Kadınların toplumda ne kadar önemli rol üstlendiğini anlatan Erkekli kadınları aşağılayıcı zihniyetin değişmesi,değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

İlki dün akşam canlı olarak yayınlanan Şafak Yavuz’un Vizöründen Özel bölümü ünlü sanatçılarla el ele vererek Kadına Şiddete ve Kadın Cinayetlerine çözüm bulabilmek için güç birliği içine girdi. Bu konuda bu yayınla bir güç birliği platformu oluşturarak Türkiyenin ulusal yayın yapan tek kadın kanalı olan Woman TV nin böylesi ciddi bir konuda çözüme yönelik bayraktarlık yapması Woman TV den beklenen bir hamleydi.

Woman TV de Şafak Yavuz’un Vizöründen özel canlı yayınları ünlülerin desteği ile çözüm üretmeye ve daha çok ses çıkarmaya devam edecek.