Abone Ol

Ünlü yıldız ilk kez konuştu: Tarikat yüzünden çocuklarımı göremiyorum

Ünlü oyuncu Nicole Kidman daha önce verdiği bir röportajda, eski eşi Tom Cruise ile evlat edindikleri çocuklarını, Scientology tarikatını seçtikleri için göremediğini açıklamıştı. Kidman ve Cruise'un evlat edindikleri Isabella Cruise yıllar sonra ilk kez konuştu.

Ünlü yıldız ilk kez konuştu: Tarikat yüzünden çocuklarımı göremiyorum

Nicole Kidman, eski eşi Tom Cruise ile evliyken evlat edindikleri iki çocuğu hakkında geçtiğimiz sene özel açıklamalarda bulunmuştu. Eski eşi Tom Cruise'tan Scientology tarikatı yüzünden ayrılan ve tarikatın kurallarına göre ayrıldığı için istese de ailesiyle görüşemeyen Kidman yıllarca tepki çekmişti.

Şimdilerde iki çocuğu olan ödüllü oyuncu ise, 25 yaşındaki Isabella ve 23 yaşındaki Connor adındaki evlatlık çocuklarını, Tom Cruise'tan boşanması ve Scientology'den ayrılması sebebiyle yıllardır görmediğini ancak bu konuda artık pes ettiğini açıklamıştı.

Kidman, “Onlar Scientologist olmaya karar verdiler. Bir anne olarak benim işim onları sevmek. Bu hoşgörünün bir örneğiyim ve şuna inanıyorum ki çocuğunuz ne yaparsa yapsın, onu sevmeniz gerekir” demişti.

"Tarikat yüzünden çocuklarımı göremiyorum" demişti... Ünlü yıldızın kızı ilk kez konuştu ©Instagram Kidman'ın görüşemediği çocuklarından 26 yaşındaki Isabella Cruise ise hala içinde bulunduğu 'Scientology' tarikatının üyelerine bir mektup gönderdi ve yıllar sonra açıklamalarda bulundu.

Londra'da Scientology sayesinde katıldığı eğitimden bahseden Isabella, "Organizasyonda, eğitimin ne kadar inanılmaz ve olağanüstü olduğu hakkında durmadan konuşacak sinir bozucu bir kıza dönüştüm. Ancak Scientolog arkadaşlarımın hepsi bu işi yapmalı. Zor bir iş ama her şeye değer çünkü başaracaksınız" dedi.

Sahip olduğu deneyimler ve kendisini tarikatla tanıştırdığı için babasına ve üvey halası Cass Mapother’a teşekkür eden Isabella, "Her şey için babama teşekkür ederim. Cass'e. Tash'e. Beni destekleyip buraya almasaydınız kendi sorunlarımda boğulurdum" diyerek sözlerine devam etti. Pek çok kişi tarikatın genç kızın beynin yıkadığı ve kurtarılması gerektiği konusunda yorumlarda bulundu.

Nicole Kidman ve Tom Cruise Aralık 1990’dan Ağustos 2001’e kadar evli kaldı. Ancak Kidman tarikattan ayrılabilmek için Cruise'tan boşandı. Ayrılmalarının en büyük sebebinin Cruise'un Scientology'e aşırı bağlılığı olduğu belirtildi.

Ancak evlatlıkları Connor ve Isabella babalarını ve tarikatı tercih ederek annelerini görmeyi reddetti. Ardından Cruise aktris Katie Holmes ile 2006'da evlendi ve Suri adında kızları dünyaya geldi.

Ancak çift 2012 yılında boşandı. Boşanmanın en önemli sebebinin, Holmes'un kızı Suri'yi, Tom Cruise'un yer aldığı Scientology tarikatından uzaklaştırmak istemesi olduğu iddia edildi. Holmes boşanmanın ardından herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Ancak Cruise'un yıllardır kızını görmediği ve istememesinin asıl nedeninin Suri'nin artık Scientology tarikatının bir üyesi olmaması olduğu iddia edildi.

Cruise'un kızıyla en son 2013'te görüntülenmesini 'büyük kanıt' olarak sunulmuştu.