Abone Ol

Ünlü türkücü aktif siyasete girdi!!! Nihat Doğan hangi partiyi seçti?

Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan Nihat Doğan meğer aktif siyasete atıldı. Bakın Nihat Doğan hangi partinin başkan yardımcsı?

Ünlü türkücü aktif siyasete girdi!!! Nihat Doğan hangi partiyi...

'Bağımsız Türkiye, sosyal devlet anlayışında bizlerin de var olması için AKP'li oldum'

Magazinin renkli dünyasından siyasete transfer olan Nihat Doğan, HABERTÜRK'te Saba Tümer'le Bu Gece'ye konuk oldu.

Hayatıyla ilgili radikal kararlar aldığını söyleyen Nihat Doğan, artık magazinin içinde fazla yer almak istemediğini, yüzünü dinlendireceğini kaydetti.

NAZIM HİKMET'İN ŞİİRİYLE ANLATTI

Nihat Doğan, "Siyasete gençlerin atılmaması hatadır. Ülke yönetiminde kolay kolay boşluklar olmaz. Fakat her gencin aslında gerek sanatçı olsun gerek öğrenci olsun taşın altına elini sokmalı. Ülkemiz çok kritik süreçler yaşıyor. Bizde bir anlayış var, bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Ama ben yanmasam, sen yanmasan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. Bu ülkenin özgürlüğü, bağımsız Türkiye, sosyal devlet anlayışında bizlerin de var olması için siyaset dedim. Bu bir hayata bakış açısıdır. " dedi.

AK PARTİ BEŞİKTAŞ İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI

"Halka hizmet, hakka hizmet" için siyasete girdiğini belirten Nihat Doğan AK Parti'deki serüvenini şöyle anlattı:

"6 yıldır gençlik kollarındayım. İki üç sene ara vermiştim. Ancak geçen sene çok kritik bir 'kapatma' sürecinden geçtik. O süreçte partimin yanında olmak istedim. Burası artık üçüncü dünya ülkesi değil. AB yolunda bir ülke olmak tam demokrasiden geçtiği için bu yola baş koyduk. Bundan iki ay önce de kongremiz oldu. İlçe başkanımız da benimle çalışmak istediğini söyledi. Çok güzel çalışmalarımız oldu. Beşiktaş İlçe Başkan Yardımcısı olarak yoluma devam ediyorum."

YAŞAMAK ÖLDÜKTEN SONRA ŞEREFLİ ANILMAKTIR

Hayatını başkaları için yaşamadığını vurgulayan Nihat Doğan, "Yarın öbür gün son nefesi verdiğimde bana 'Neden şu türküyü söylemedin?' diye sorulmayacak. 'Sen bizim için ne yaptın?' diye soruylacak." dedi.

Öldükten sonra iyi anılmak istediğini belirten Nihat Doğan, "Bence yaşamak öldükten sonra şereflice anılmaktır. Şu anda bir Adnan Menderes'in öldüğünü söyleyebilit misiniz? Bence yaşamak o. İsmin yaşaması önemli." dedi.

HİÇ YANLIŞ MESAJ VERMEDİM

Nihat Doğan, Saba Tümer'in 'Magazin'de çok yer almaktan dolayı kendini ifade edemediğini düşünüyor musun?' sorusuna "Yanlış hatırlamıyorsam Abdülhamit döneminde Fransa'ya gönderilen elçiler bir papaz kılığında gönderildiği anlatılır. Bizi de öyle alın. Magazinin içindeyiz. Ama bu bataklıkta, bu rezillikte bile doğruyu anlatabildik. Bu anlamda pişman değilim. Halkımıza, insanlarımıza hiç yanlış mesaj vermedim." şeklinde yanıt verdi.

Nihat Doğan, "Kendini doğru bir şekilde ifade edebildin mi?" sorusunu da "Ben veliler içinde deli, deliler içinde veliyim. Aslında delinin tekiyim! Aslında biraz aklı çalışan insanın benim söylediğim sözlerden yola çıkarak bazı şeyleri anlaması lazım. Benim sözlerimin içinde ince mesaj vardır. Onu anlamaları lazım." şeklinde yanıtladı.