Abone Ol

Ünlü tiyatrocu Cezmi Baskın'ın Kürdistan çıkışı!

MEDYAFARESİ VİDEO- Cezmi Baskın CNN TÜRK’te Enver Aysever'in sunuculuğunu yaptığı Aykırı Sorular’a konuk oldu.

Ünlü tiyatrocu Cezmi Baskın'ın  Kürdistan çıkışı!

CEZMİ BASKIN'IN KÜRDİSTAN ÇIKIŞI.. VİDEO

Televizyon ve beyazperdede canlandırdığı karakterlerle tanınan Cezmi Baskın, bu kez siyasi ve toplumsal konulardaki görüşleriyle ekrana yansıdı.

Türkiye gündemindeki bir çok konunun tartışıldığı programda Cezmi Baskın’ın Kürt Sorununa dair fikirleri oldukça sıradışıydı.  Anadilde eğitimin, Türkiye’de yaşayan herkesin bir hakkı olduğunu dile getiren Cezmi Baskın;

“Başbakan’ın Kürt sorununa yaklaşımı bir oy kapma amacı güdüyor. Ben bu yüzden kendisini samimi bulmuyorum ve desteklemiyorum. Aranan çözüm geçici bir çözüm. Başbakan’ın bahsettiği adımlar atılsa bile Kürtlerin üzerindeki baskı azalmayacaktır. Söylenenler yapılsa Kürdistan’a yatırım artacak mı? Kürdistan diyorum, bu bile sorun haline getiriliyor. Tabulardan kurtulmamız gerek. Oralar Osmanlı döneminde de Kürdistan’dı” şeklinde konuştu.

Enver Aysever’in sorusu üzerine Ankara Sanat Tiyatrosu dönemiyle bugünü karşılaştıran Cezmi Baskın; “Politik tiyatro yaptığımız için o dönemde de çok büyük zorluklarla karşılaştık. Ancak bugünle karşılaştırdığımda, şu an tiyatronun üzerinde çok daha ciddi bir baskı olduğunu düşünüyorum” dedi.