Abone Ol

Ünlü Psikiyatrist açıkladı: En çok istenen 9 şey

Charlotte Fox Weber, insanları daha iyi anlamak için psikoterapist olduğunu söyledi. Psikoterapist Charlotte Fox Weber, insanların hayattan beklentileriyle ilgili konuştu. ABD'li uzman, CNBC'de dün yayımlanan yazısında 10 yıllık deneyimine göre en çok 9 şeyin istendiğini söyledi:

Ünlü Psikiyatrist açıkladı: En çok istenen 9 şey

Sevilmek

Sevginin hem somut hem de soyut olabileceğini söyleyen Weber, şu ifadeleri kullandı:

Sevgi, sarılmak eylemi veya 'Seni seviyorum' demek olabilir. Ya da söz söylenilmese de sevildiğini hissetmek de olabilir.

Ünlü psikoterapist, insanların sevgi dolu ilişkilerinde bile buna alışıp hatalar yapabileceğini belirterek uyardı:

Büyüye ve sevgiye yer açın. Küçük şeyler hâlâ önem arz edebilir.
Anlaşılmak

Uzmana göre bir kişinin, insanların hakkındaki görüşleri ve çevresinin kendisini nasıl görmesi istediği birbiriyle uymayınca, o kişi dışlanmış hissedebiliyor. Weber, "Başkaları tarafından anlaşılmak için önce kendimizi anlamalıyız" dedi. 

Güç sahibi olmak

Weber, güç arzusunun iyi olduğunu ve hayatı güzelleştirdiği anların bulunduğunu söyledi.

50 yıldır çiftleri gözlemleyen psikologlar açıkladı: İlişkiyi felakete dönüşmekten koruyan 1 numaralı yol

Harvardlı psikolog anlattı: Gaslighting yapanların kullandığı 9 toksik ifade ve verilebilecek cevaplar
Terapist, "kişilerin güç özlemiyle ömür boyu sürecek bir eksikliği telafi etmeye çalışmasınınsa" sorunlu olduğunu savunarak gücün başkalarının üzerinde kontrol sağlamakla değil, özgünlükle ilgili olduğunu hatırlattı.

Dikkat vermek

Weber, bir tanıdığının kendisine söylediği şu sözleri aktardı:

Uzun zaman boyunca çocuğumın gözlerine bakmadım. Hayata o kadar kızgındım ki yarattığım bu güzel canlıya dikkatimi vermeyi unuttum.

Weber, bu kişinin çocuklarına giderek daha fazla ilgi göstermesinin yaralarını sarmasını ve hayata daha olumlu bakmasını sağladığını ifade etti.

Özgürlüğe sahip olmak

Bir genç için özgürlük, dışarı çıkma yasağı olmaması anlamına gelebiliyor. Bir yetişkin içinse özgürlük, kendi çalışma saatlerini belirlemek olabiliyor. Weber, "Kendinize ne tür bir özgürlük istediğinizi sorun" dedi:

20 yaşındayken peşinden koştuğumuz özgürlük, 60 yaşında sahip olduğumuz özgürlükle aynı olmayabilir. 
Yaratmak

Psikoterapiste göre sadece gözlemlemek ve merak etmek bile, her gün yaratıcı anlara imza atmanızı sağlayabilir. Yeni şeyler deneyimleyip bunları kişisel bir süzgeçten geçirerek ortaya yepyeni bir ürün koymak mümkün.

Ait olmak

Bazen yabancılaştığınızı ve çelişkiye düştüğünüzü hissedebilirsiniz. Terapist, kendiniz gibi olmanın verdiği rahatlıkla yaşamanın, bu durumu kolaylaştırabileceğini vurguladı:

Bu her an, hatta tuhaf anlarınızda bile güvende olmakla ilgilidir. Sadece uyum sağlamaya çalışıyorsanız, gerçekten ait olamazsınız.
Kazanmak

Weber, "kazanmanın" sizin için ne anlama geldiğini düşünmenizi istedi ve ne kadar küçük olursa olsun kendi başarılarınıza değer vermeniz gerektiğini belirtti.

Bağlanmak

Travmanız ya da bir utandığınız bir durum varsa, birine karşı açılmak cesaret isteyebiliyor. Ancak kendinizi güvende ve rahat hissettiğinizde özel hayatınızı başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz.

Weber, insanların güven oluşturarak ve kendisini açarak birisine bağlandığını kaydetti.