Abone Ol

Akın İpek'in 10 Milyar Dolarlık şirketleri TMSF'ye geçti

Akın İpek'in 10 milyar dolar değerindeki 18 şirketi FETÖ'ye finans sağladığı gerekçesiyle TMSF'ye devredildi.

Akın İpek'e 10 Milyar Dolarlık şok!

FETÖ'ye finans sağladığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan firari Akın İpek'in 10 milyar dolar değerindeki 18 şirketi (Koza-İpek Holding) Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi.

Bu şirketler üzerine kayıtlı bulunan ve FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen için yaptırıldığı belirtilen lüks malikane de TMSF'ye devroldu. Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre TMSF, gerektiğinde şirketlerin varlıkların satılmasına veya feshi ile tasfiyesine karar verebilecek.

BU ŞİRKETLERE KAYYUM ATANMIŞTI

Kayyum ataması yapılan şirketler şunlardı: KOZA İpek Holding AŞ, Koza Altın İşletmeleri AŞ, Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri AŞ, Özdemir Antimuan Madenleri AŞ, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim AŞ, Doğu Anadolu Maden Arama ve Sondaj AŞ, Konaklı Metal Madencilik ve Sanayi AŞ, Bugün Televizyonu ve Radyo Prodüksiyon AŞ, Yaşam Televizyon ve Yayın Hizmetleri AŞ, Koza Prodüksiyon ve Ticaret AŞ, Rek-tur Reklam ve Pazarlama Ticaret Şirketi, İpek Online Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi, Koza İpek Tedarik Danışmanlık Araç Kiralama Ticaret AŞ, Az İpek Danışmanlık Proje Reklam ve Organizasyon İşleri Ticaret AŞ, BBB İpek Danışmanlık Reklam ve Organizasyon Hizmetleri Ticaret AŞ, ATP İnşaat ve Tşcaret AŞ, Koza İpek Basın ve Basın Sanayi Ticaret AŞ, ATP Koxa Gıda Tarım ve Hayvancılık AŞ, ATP Koza Turizm ve Seyahat Tişcaret AŞ, ATP Havacılık ve Ticaret AŞ, Koza İpek Sigorta Hizmetleri Aracılık AŞ, Atlantik Eğitim Yayın Taş Bilgisayar Ticaret AŞ.