Abone Ol

Ünlü İşadamına Golf Aracını Alkollü Kullanma Soruşturması

Yakın arkadaş olan Oğuz Satıcı ile Hamdi Akın ‘buggy’ denilen golf arabasıyla gezintiye çıktı. Akın’ın kullandığı araç tümseğe sert girip zıplayınca Satıcı yola düştü ve beyin kanaması geçirdi. 0.50 promil alkol bulundu, soruşturma başladı…

Ünlü İşadamına Golf Aracını Alkollü Kullanma Soruşturması

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) eski Başkanı Oğuz Satıcı'nın beyin kanaması geçirdiği buggy adı verilen golf arabasıyla yaşanan kazada aracı kullanan ünlü iş insanı Hamdi Akın'ın alkollü olduğu ortaya çıktı. Sabah'ın ulaştığı bilgi ve belgelere göre 12 Mart'ta Muğla'nın Bodrum ilçesinde Göltürkbükü'nde bir otelde meydana gelen kaza sonrası İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı muayenede Akın'ın kanında 0.50 promil alkol bulunduğu tespit edildi.

Bunun üzerine Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı talihsiz kaza ile ilgili bir soruşturma dosyası oluşturdu. Akın, Satıcı'nın müşteki olması halinde taksirle yaralamaya sebebiyet vermekten hapis cezasıyla yargılanacak. Türkiye'nin önde gelen işadamlarından olan Akfen Holding ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın kazaya sebebiyet verdiği için büyük üzüntü yaşadığı öğrenildi. Talihsiz kaza Hamdi Akın ve Oğuz Satıcı'nın otelin içerisinde 'buggy' adı verilen golf arabasıyla gezintiye çıktığında meydana gelmişti.

ASFALT YOLA DÜŞMÜŞTÜ

İkili, hem sohbet edip hem de otel içerisinde Hamdi Akın'ın kullandığı buggy ile dolaşırken, Satıcı araç yoldaki tümseğe sert girip zıplayınca bir anda asfalt yola düşmüştü. Satıcı'nın araçtan düştüğünü gören Akın durarak yanına gitti. Yerinden kalkamayan Satıcı için ambulans çağrıldı. Bodrum'da özel bir hastaneye kaldırılan Satıcı'nın bilinci hastaneye ilk götürüldüğünde kapalıydı.

10 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Satıcı ameliyat edildi. Yaklaşık 10 gün yoğun bakımda kalan Satıcı önceki gün normal odaya alındı. Satıcı'nın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Jandarma bölgesi olan otelin bulunduğu Göltürkbükü'nde gerçekleşen kaza ile ilgili tutanak tutuldu. Kamera kayıtları alındı, olay yerinin krokisi çizildi. Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, muayenesi yapılan Akın'ın 0.50 promil alkollü çıktığına dair rapor ve güvenlik kamerası görüntüleri dosyaya girdi.