Abone Ol

Ünlü haber spikeri sinemadan çıktı

BBC'nin tecrübeli haber spikeri Jane Hill, Christopher Nolan'ın çok beğenilen filmi Oppenheimer'ın yarısında sinemadan çıktığını söyledi.

Ünlü haber spikeri sinemadan çıktı

Hill, "kendisini hayal kırıklığına uğratan" büyük bir kusuru fark ettikten salonu terk ettiğini açıkladı.

54 yaşındaki haber spikeri, tatmin edici olmayan sinema deneyimini Twitter'daki takipçileriyle paylaştı. Hill, filmin sadece yarısını izlemeyi başardığını ve sinema salonunun personeline şikayette bulunduğunu söyledi.

Başrolünde Cillian Murphy'nin yer aldığı film, gösterime girer girmez sinemaseverlerin büyük ilgisiyle karşılaşmıştı. Sineme eleştirmenleri de filmden övgüyle bahsederek Nolan'ın son filminin "başyapıt" olduğunu ifade etmişti.

Eleştirmenler Oppenheimer'ın yönetmenin en iyi filmi olduğunu söylese de Jane Hill bu görüşü paylaşmıyor.

Hill, filmin yüksek sesli müziği nedeniyle diyalogları düzgün bir şekilde duyamadığı için hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Spiker, bu sorunun Nolan'ın neredeyse tüm filmlerinde yaşandığını öğrenince daha da şaşırdığini ekledi.

Britanyalı sunucu, yaklaşık 45 bin takipçisine şöyle yazdı:

Oppenheimer'ı izledim. Yarısına kadar idare edebildim. Müzik ve efektlerin sık sık oyuncuları bastırması beni hayal kırıklığına uğrattı, diyalogların tamamını kaçırdım. Sinema salonuna sesin yeniden dengelenmesi gerektiğini düşündüğümü söyledim. Personel 'Tüm Christopher Nolan filmlerinde bu sorunu yaşıyoruz' dedi. Cidden mi?

Hill'in takipçilerinin birçoğu da spikerle aynı fikirdeydi. Bazıları işitme sorunlarından şikayet ederken diğerleri de Batman Başlıyor (Batman Begins) da dahil olmak üzere Nolan filmlerinde ses sorunlarının yaygın olduğunu teyit etti.

Bir kişi şunları yazdı:

Sorun sinemada değil. Yönetmenin vizyonu böyle. Nolan bunu pek çok filminde yaptı.

Bir başkası ise şöyle dedi:

Nolan'a özgü bir şey gibi görünüyor. Batman filmlerinden birini izlediğimi ve aynı deneyimi yaşadığımı hatırlıyorum.

Yönetmen Nolan, kısa süre önce filmdeki diyalogların anlaşılmaz olduğu yönündeki haberlere değinerek bunun "sanatsal bir seçim" olduğunu doğrulamıştı.

Insider'a konuşan 52 yaşındaki sinemacı, post prodüksiyonda ek diyalog kaydı (ADR) almak istemediğini belirtmişti. Yönetmen, oyunculardan repliklerini daha sonra ses geçirmez bir kabinde tekrarlamalarını istemek yerine diyaloğu o anda yakalamayı tercih ettiğini söylemişti.