Abone Ol

Gazeteci Mustafa Hoş: Bülent Arınç’a tükürdüğünü yalatacağım

Usta gazeteci Mustafa Hoş, canlı yayında AKP kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç hakkında açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Mustafa Hoş: Bülent Arınç’a tükürdüğünü yalatacağım

Gazeteci Mustafa Hoş, dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ve halen CHP milletvekili olan İlhan Cihaner'in Şubat 2010'da makamında gözaltına alınmasını NTV'de "Başsavcıya Abluka" alt yazısı ile duyurduğu için Haber Koordinatörlüğü görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Bülent Arınç, o dönem yaptığı bir konuşmasında, "O yer mahkeme içinde bir odaysa 'Burayı bastı' denmez. Türkiye'de en önemli televizyon kanallarından birisi bunu bilerek istismar ediyor. 'Başsavcılık basıldı' diyor, 'Adliye basıldı' diyor. Tuh sana, böyle basılma olmaz. Bu çok terbiyesiz Onun yapması gereken şudur. Başsavcının işyerinde arama yaptı. Ama Berduş dilinde nedir; basmak. Ama bunlar darbe geleneğinden geldiği için hep basmaya alışmışlar. Ama kafaları basmıyor hâlâ, Türkiye'de çok şeyler değişti." ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Hoş, son açıklamalarıyla gündemde olan Arınç’ın 2010 yılında yaşanan olayla ilgili o dönemki sözlerine bir kez daha tepki gösterdi.

Deneyimli gazeteci Babıali TV canlı yayınında, “Bugün baktığınızda hayat, tarih ve olay kimi haklı çıkardı beni çıkardı. Yani sonuçta o tükürdüğünü ben ona yalatacağım. Her zaman söylüyorum. O tükürdüğünü ona yalatacağım. Hayat zaten yalattı ama ben kişisel olarak da yalatacağım.” açıklamasında bulundu. Hoş açıklamasına şöyle devam etti.

Bugün Erzincan’a baktığımızda olan biten her şeye baktığına oranın en önemli faili Bülent Arınç’tır. Eğer bir hukuktan bahsediliyorsa bu ülkede, hukuğun kırıntısı varsa Bülent Arınç’ın Erzincan kumpasından yargılanması lazım. Yargılanmadığı her şey adalete vurulmuş bir darbedir her saniye, her dakika.

Şimdi orada yargılanmamış bir adam hak, hukuk, adaletten bahsedemez. Çünkü oranın en önemli savunucusuydu. Hatta şöyle bir şey o dönem başbakan yardımcısıydı. Şimdi o başbakan yardımcısının o operasyonu bu kadar can siper hane savunması, çıktı basın toplantısı yaptı.

Bütün televizyonların canlı yayınlamasında, tükürme gafletinde bulunmuş bir adamdır. Niye gerçeği söyledim. Bugün baktığınızda hayat, tarih ve olay kimi haklı çıkardı beni çıkardı. Yani sonuçta o tükürdüğünü ben ona yalatacağım. Her zaman söylüyorum. O tükürdüğünü ona yalatacağım. Hayat zaten yalattı ama ben kişisel olarak da yalatacağım.

Bunu bu kadar ateşli savunacak bir insanın o operasyonun parçası olması lazım. Başbakan yardımcısı olmak demek operasyonu bu kadar can siper hane savunmayı gerektirmez.