Abone Ol

Ünlü bestekar ve ses sanatçısı Tansel’e veda

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hayatını kaybeden, 70’li yılların sevilen bestekar ve ses sanatçısı Aydın Tansel toprağa verildi.

Ünlü müzisyen Aydın Tansel’e son veda

Geçtiğimiz gün Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’ndeki evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden 71 yaşındaki sanatçı Aydın Tansel, Turgutreis Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye, Tansel’in ailesinin yanı sıra bir zamanlar ’Dağlar Kızı Reyhan’ şarkısıyla üne kavuşan Zaliha Özgen, Şakir Ömer Günhan, Nilgün Onatkut gibi sanatçılar da katıldı.

Ünlü bestekar ve ses sanatçısı Tansel’e veda - Resim: 1

Sanatçı Zaliha Özgen, çok üzgün olduğun belirterek, “Gençliğimizde hep beraber çalıştığımız bir arkadaşımdı. Biz bu programları yaparken bugünkü sonumuzu hiç düşünemezdik ama bir gün varız yarın yokuz, bunu da inanmamız lazım buna. Bugünkü burada buluşmamız Aydın’ı son yolculuğuna yollamak değil müzisyenler hiçbir zaman ölmez. Hepimiz ruhumuz olarak birbirimizin kalplerinde yaşayacağız. Buna inanıyorum ama dünya fanidir bir gün olmayacağız beden olarak memlekette veya bu dünyada” ifadelerini kullandı.

Ünlü bestekar ve ses sanatçısı Tansel’e veda - Resim: 2

"ADAM GİBİ ADAMDI"
Sanatçı arkadaşı Nilgün Onatkut ise “Çok iyi bir müzisyendi, çok iyi tam adam gibi adamdı. Yani çok üzgünüz. Daha 20 gün önce burada görüşmüştük kendisiyle şimdi cenazesine geliyorum. Çok üzgünüm, çok üzgünüm yani müzik camiamız çok kıymetli bir müzisyen, besteci ve yorumcusunu kaybetti. Yeri doldurulamaz” şeklinde konuştu.

Ünlü bestekar ve ses sanatçısı Tansel’e veda - Resim: 3

En yakın arkadaşlarından biri olan Türk Halk Müziği sanatçısı Şakir Ömer Günhan da çok önemli bir insanı kaybettiklerini ifade ederek, “Hepimizin başı sağ olsun. Aydın’la tabi yıllarca beraber beraber çalıştık. Benim çok önemli bir arkadaşımdı ve bende en büyük etkisi en büyük hatıra olarak bıraktığı şey beni motosikletçi yapmıştı. Birlikte motosiklete binerdik. O yıllarda herkes bize şaşkınlıkla bakardı. Çok üzgünüm tabii ki biraz dilim sürçüyor bağışlayın” dedi.
Kılınan cenaze namazının ardından Tansel’in cenazesi, Gümüşlük mezarlığına defnedildi.

Ünlü bestekar ve ses sanatçısı Tansel’e veda - Resim: 4
(İHA)