Abone Ol

Ünlü astrologdan seçim tahmini: 24 Haziran'da Akrep İYİ Parti'nin yanında, AKP'nin şansı güneş

Sözcü gazetesi yazarı ve ünlü astrolog Dinçer Güner, 24 Haziran 2018 seçimlerinin olası sonuçlarını yıldız haritasına bakarak yorumladı. Seçim tarihi astrolojik olarak incelendiğinde neler gösteriyor?

24 Haziran'da Akrep İYİ Parti'nin yanında, AKP'nin şansı güneş

İşte Dinçer Güner'in o yazısı...

24 Haziran 2018 Türkiye'nin kaderini belirleyecek çok önemli bir tarih! Mesele artık kim tarafından yönetildiğimiz değil, rejiminin nasıl olacağına karar vereceğimiz tarihi bir günün arifesinde olmamız.

Okuyacağınız yazı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın kim olacağına dair bir yazı değil. Zira bununla ilgili sağlıklı bir yazı olması için, Cumhurbaşkanlığına aday kişilerin doğum bilgilerinin elimizde olması gerekiyor.

Şu an için resmi olarak açıklanan tek aday Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Bu yazıyı yazdığım sıralarda CHP'den henüz açıklanan bir aday yok, İyi Parti'den Meral Akşener'in 100 bin imza toplaması gerekiyor, MHP kanadında ise AKP ile ortak olduğundan dolayı kendi içlerinden çıkaracakları bir aday yok.

Bu yüzden de isimler açıklandıkça, hangi ismin seçim zamanında daha şanslı olacağını, kişisel haritaları üzerinden önümüzdeki günlerde kaleme alacağım. Bu yüzden okuyacağınız yazının seçim sonrasındaki Türkiye'nin analizi gibi düşünmenizde fayda var.


AY’IN ETKİSİ
Bu seçim bir başka noktadan bir ilki içinde barındırıyor. Türkiye, 2017 referandumuyla kabul edilen anayasa değişiklikleriyle ilk defa Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini bir arada yapacak. Yani bir taraftan Cumhurbaşkanı'nı seçerken diğer taraftan hükümeti kuracak olan partinin de seçimi yapacağız. Şu an astrolojik göstergelerle seçim analizinin yapılabilmesi için elimizdeki en sağlıklı veri; seçimin yapılacağı zaman ve Türkiye üzerindeki etkileri. Bu verilere bakarak hangi partinin hükümeti kurma konusunda daha şanslı olacağını söyleyebiliriz. Öncelikle neden jet hızıyla bir erken seçim kararı alındığını inceleyelim. Kulağıma gelen dedikodulara göre erken seçimin açıklanması için özellikle saatin 15.30 olması beklenmiş. 15.30 erken seçimin açıklanacağı zaman için büyük önem taşımakta, zira astrolojik olarak o saat ‘Ay'ın boşluktan çıkma zamanı'… Ay boşlukta iken önemli adımlar atılmaz, işler askıya alınır ve bir sonuca ulaşmaz. Özellikle Ay'ın boşluktan çıkacağı zamanı beklemiş olmaları bana oldukça manidar geldi. Erken seçimin açıklandığı zamanın gökyüzü haritasını da incelediğimde, haritada toprak elementinin oldukça baskın oluşu ekonomik sebeplerden ötürü bu şekilde bir karar alındığını gösteriyor.

URANÜS İKLİMLERİ LİDERLERİ DEĞİŞTİRİYOR

15 Mayıs aslında tarihi bir gün! Zira jenerasyon gezegenlerinden Uranüs burç değiştiriyor ve Boğa burcuna geçiş yapıyor. Uranüs temel olarak astrolojide; hava ve demir yolu taşımacılığı, teknolojik icatlar, uzayla ve astrolojiyle ilgili konular, emek örgütleri, grev, isyan, ayaklanma, devrim, izinsiz protesto gösterileri, savaşlar, kasırga, uçaklar, havayolu şirketleri, yüksek güçlü rüzgarlar, depremler, özgürlük hareketleri, özgürlük, marjinallik ve bilinçte uyanışı sembolize eder. Uranüs 2010 senesinden beri Koç burcunda seyahat ediyordu ve bu sene mayıs ayında burç değiştirecek. 2010 senesinde Koç burcuna geçişiyle Arap Baharı başladı. Tunus'ta başlayan ve Mısır'da devam eden, Libya'ya sıçrayan sonrasında Bahreyn, Yemen ve şu an bile gündemini koruyan Suriye'de devam eden protestolar, liderlerin değiştiği, Ortadoğu'nun kaderinin yeniden yazıldığı bir süreç yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor.


ÜLKE SINIRLARI YENİDEN ÇİZİLECEK
15 Mayıs'ta ise Uranüs Boğa burcuna geçişinin birçok bakımdan önemli etkileri olacak. Öncelikle tüm dünyada ekonomik olarak büyük devrimlerin, büyük değişim rüzgarlarının eseceğine işaret ediyor. Bu aynı zamanda kapitalizmin sonunun geldiğine dair de en önemli işaret. Bu değişimlerin öncelikli etkisi para ve bankacılık sistemleri üzerinde olacak. Dijital para dönemi resmi olarak başlayacak. Özellikle tarım ve hayvancılık, gayrimenkul sektörlerine ilişkin önemli değişimlere hazır olmamız gerek. Topraksız tarımdan tutun da, toprakla ilgili devrimlerin olmasını da bekleyebiliriz. Tabii bu durum gıda alım fiyatlarında artış olmasına, tarım ürünlerinin fiyatlandırılmasında radikal değişimlerin olmasına neden olabilir. Özellikle emlak, inşaat, tarım alanlarına yatırım yapanların yöntem değiştirmesi gerekebilir. Yine bu geçişle beraber, bankacılık ve tarım sektörlerinde iş gücünün azalması, çalışan sayısının düşmesi, dijital bir döneme doğru bir evrilme söz konusu. Diğer yandan besin kaynaklarının değişmesi, beslenme modellerimize de değişimler söz konusu. Tabii ülkelerin sınırları da aynı şekilde yeniden çizilecek.

MECLİS BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞECEK

Yine 15 Mayıs itibarıyla Türkiye haritasında 11. ev dediğimiz bir alana geçiş yapacak Uranüs. 11. ev ise meclis, yasa, yasayı oluşturan kişiler, ülkenin dost ilişki içinde olduğu diğer ülkeler ve üye olduğu gruplar, dernekler ve birliklere işaret ediyor. Uranüs'ün 11. eve geçmesi 15 Mayıs'tan sonra yasaların artık değişmeye başlayacağına işaret ediyor. Bu da Meclis'in baştan aşağı değişeceğini gösteriyor. Biz böyle bir etkiyi 2 defa alacağız. Birincisi; 15 Mayıs ile Ekim arası bir faz var, bir diğer etki ise 2019 senesi şubat ayında başlayacak. Kısacası bu seçimlerden sonra kim Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturursa otursun yasalar konusunda radikal değişiklikler yapılacak.

AVRUPA BİRLİĞİ HAYAL OLACAK
Seçim sonrası kurulacak hükümet çok uzun ömürlü olamayabilir. Önümüzdeki sene şubat-mart gibi Meclis'te yeniden bazı değişimler olabilir. Bu durumun, uluslararası alanda dahil olduğumuz veya olmaya çalıştığımız birlikler üzerinde de etkisi olacak. İlk akla gelen Avrupa Birliği tabii ki, fakat bu dönem Avrupa Birliği'ne alternatif başka birliklerin oluşacağını bu birliklerde Türkiye'nin önemli bir rol oynayacağını ama diğer yandan Avrupa Birliği'ne girme olasılığının da artık ortadan kalkacağını gösteriyor.


YENİ DÜŞMANLAR KAZANABİLİRİZ
Önümüzdeki günlerde özellikle uluslararası ilişkiler konusunda oldukça gergin ve zorlayıcı etkiler hakim olacak. Zira Türkiye doğum haritasında, komşularla ilişkilerimizi gösteren 7. ev dediğimiz alanda hem değişim ve dönüşümü gösteren Plüton hem zorlu dersleri, kısıtlamaları, kuralları gösteren Satürn ve diğer yandan savaşmayı ve mücadele etmeyi gösteren Mars haritamızın 7. evinde birlikte hareket edecekler. Bu durum, bizim sınır komşularımızla ilişkilerimizde gerginliğin en yüksek seviyeye çıkacağını gösteriyor. Bu etkiler 2020 senesine kadar genel olarak devam edecek. Fakat bu süreç içinde özellikle bir tarih var ki, 13 Temmuz tarihinde 20 derece Yengeç burcunda meydana gelecek olan Güneş Tutulması, Plüton ile karşı karşıya olacak. Bu komşularımızla olan çok ciddi bir kutuplaşma ve zıtlaşma içinde olacağımızı, ortak paydada anlaşmakta zorlanacağımıza işaret ediyor. Ülke içinde de maksimumum seviyede olumlu dil kalıplarının kullanılmasında fayda var. 2020 senesine kadar Türkiye'nin komşu olduğu ülkelerde yıkılıp yerine yeni rejimler, yönetimler ve ülkeler de kurulabilir. Fakat bu süreçte ne yazık ki çok düşman kazanabiliriz; bu yüzden ülke olarak dikkatli olmamız gerek.

EKONOMİK SIKINTI KAPIDA
Seçim sonrasında, Temmuz ayı itibariyle Mars'ın Kova burcunda ve geri harekette oluşu inişli çıkışlı bir kur piyasasına işaret ediyor. Genel olarak ekonomik göstergeler iç açıcı değil. Temmuz ayı itibariyle Dolar ve Euro'nun yeniden yükselmeye başladığını gözlemleyebiliriz. Ağustos ayında da bir Ay tutulması meydana gelecek ve bu tutulma 1999 senesindeki Ağustos ayındaki tutulmayla benzeş bir görümüme sahip.Umarım hepimizi üzecek, aynı acıları yeniden yaşatacak vahim bir doğa olayı meydana gelmez…


YENGEÇ BURCU AKŞENER’İ İŞARET EDİYOR
Seçim günü olan 24 Haziran'ı incelediğimde; Güneş Yengeç burcunda, Ay ise Akrep burcunda seyahat ediyor. Normalde Türkiye haritasında Akrep burcu Ay burcu ise Yengeç. Venüs ise haritada kazancı gösteren ikinci evde karma işareti olan Kuzey ay düğümü ile birlikte, Ay ise Türkiye haritasındaki Venüs'ün tam üstünde. Aslında bu çok enteresan bir gösterge, zira Türkiye'nin ihtiyacı olan dişil gücü sembolize ediyor olabilir. Çünkü testosteron ağırlıklı bir yönetimimiz var. Biraz östrojene ihtiyaç var dengenin korunabilmesi için. Şu an dişi tek aday ise Meral Akşener. Bugünden sonra başka bir kadın aday çıkar mı bilemiyorum ama Meral Akşener'i çok güçlü bir aday olarak görüyorum. Eğer seçim 2 kademeli olursa, Akşener'i bu göstergelerle ikinci aşamaya geçeceğini düşünüyorum. Zira Meral Akşener Yengeç burcu. Hem tutulmanın Yengeç burcunda seyahat etmesi, hem o gün gökyüzünde Güneş'in de Yengeç burcunda olması, Meral Akşener'in elini güçlendiriyor. Tabii eğer 100 bin imzayı toplayıp seçime katılabilirse…

SEÇİMİN KADERİNİ GENÇLER BELİRLEYECEK
Özellikle Ay ve Jüpiter'in seçim zamanı haritanın 5. evinde yer alıyor olması, bu seçimin kaderini daha çok gençlerin, özellikle de genç kadınların etkileyeceğini gösteriyor. Gençlere çok iş düşüyor bu seçimde! Bir de bu seçim özellikle Türkiye'nin fabrika ayalarına yeniden dönmesine işaret eden göstergeleri barındırıyor. Özellikle ilerletişmiş haritamızda Güneş'in Yengeç burcunda yer alması, vatan-millet duygularının çok daha yoğun bir şekilde yaşanabileceğini, insanları birbirine bağlayan, kenetleyen önemli durumların yaşanabileceğini gösteriyor. Fabrika ayarlarından kastım, eski gelenek-göreneklerimize dönüş, öze dönüş, kültürümüze dönüş temalarının baskın olması…


AKP’NİN ŞANSI GÜNEŞ
Erken seçimi parti bazından değerlendirdiğimde, Aslan burcu olan AKP haritasında 4 gösterge Yengeç burcunda yer alıyor. Kısıtlayıcı Satürn bu göstergelerin karşısından geçiyor. Bu her ne kadar partinin kendi içinde bir düzenlemeye ihtiyaç duyacağını gösterse de, özellikle seçim günü Güneş'in AKP haritasında Kuzey Ay düğümünün tam üstünde olması ve Akrep burcunda seyahat eden Jüpiter'den de destekleyici açılar alması iyi bir oy toplama avantajı sağlıyor partiye. Fakat yaz ayları çok zor geçebilir, sürpriz istifalar gündeme gelebilir. Özellikle kadın kesiminden oy kaybedebilirler.


CHP GENÇLERLE YÜKSELECEK
CHP'ye baktığımızda ise Başak burcu olan partinin bu seçimlerde millete daha çok yaklaşması, vatan-millet duygularını hedef alan bir seçim kampanyası yürütmesi parti için daha avantajlı olacak. Özellikle genç kesimden, gençlerden daha çok oy alacak. Güney Ay düğümü Kova olan parti, ilerlemesi, büyümesi, genişlemesi için risk almaya, iddialı olmaya, halktan uzak durmamaya ihtiyacı var.


AKREP İYİ PARTİ’NİN YANINDA
Bu seçimlerde İyi Parti'den beklenmedik bir çıkış görebiliriz. Zira parti Akrep burcu, Jüpiter ve Merkür'de Akrep burcunda. Seçim zamanı hem Ay hem de Jüpiter'in Akrep burcunda oluşu partinin çıtasını epey yükseltiyor. Hatta CHP ve İYİ partinin iyi bir koalisyon yapması veya en azından seçim için birlikte hareket etmesi tüm dengeleri değiştirebilir.


MHP NEPTÜN’ÜN ETKİSİNDE
Ve son olarak Kova burcu olan MHP'yi incelediğimde ise, Neptün'den sert açılar alıyor. Neptün sert açıları, büyük hayal kırıklıkları, vaad edilenin elde edilememesi, kandırılma gibi temaları ön plana çıkarıyor. Bu seçimden ne gibi bir beklentisi var bilinmez ama üzücü bir durumla karşılaşması olağan.

Cumhurbaşkanlığı için resmi adaylar açıklandıktan sonra, adaylar üzerinden de bir değerlendirme yazısı yazacağım her aday için. Sonuç her ne olursa olsun, Türk milletinin birlik ve beraberliğini kuvvetlendiren, ekonomik olarak güçlendiren bir sonuç çıkması dileğiyle…
Dinçer GÜNER / Sözcü