Abone Ol

Üniversitelilerin başını yakan Whatsapp sohbeti

Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan 8 öğrencinin kurduğu whatsapp grubu başlarına dert açtı. Not eleştirisi yaptıkları Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan hakkında, “İsmail’e suikast şart” diyen öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Üniversitelilerin başını yakan Whatsapp sohbeti

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre,

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü’nde okuyan 8 öğrencinin ‘Gero mağduru’ ismiyle oluşturduğu whatsapp grubu başlarına dert açtı. Grupta, Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan’ın not uygulamalarını eleştiren öğrenciler, bir süre sonra eleştiri düzeyini artırarak hakaret ve tehdit içerikli konuşmalar yapmaya başladı.

SUİKAST ŞART!

Prof. Dr. Tufan’ın kendilerini kasıtlı olarak derslerden geçirmediğini savunan öğrenciler, “Yavşak bu adam. Öldürelim şerefsizi. Arkadaşlar savaş başlıyor artık. Bizimkileri arayalım bir güzel hastanelik edesiye kadar dövsünler. Şerefsiz o.ç. Aslında evinin yerini de biliyoruz. Beklicez köşe başı bir yerde takip etcez sonra dalcaz. İsmail’e suikast şart” şeklindeki diyalogları birbirleri ile paylaştı.

VELİ FARKETTİ

Grupta yazışma yapan bir öğrencinin velisi çocuğunun telefonunu şarja takarken, “Öldürelim şerefsizi. İsmail’e suikast şart” şeklindeki yazışmaları okudu. Endişeye kapılan veli hemen üniversiteye giderek Prof. Dr. Tufan’la görüştü. Gruptaki yazışmaların kendisini korkuttuğunu söyleyen veli, “Çocukların sizi öldürmesinden korkuyorum. Ne olur bu olaya el atın, çocuklarla konuşun” dedi.


Akdeniz Üniversitesi Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan

DİSİPLİN CEZASI VERİLDİ

68 sayfalık yazışmanın dökümünü alıp inceleyen Prof. Dr. Tufan, olayı hemen Gerontoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Arun’a aktardı. ‘Gero mağduru’ ismiyle oluşturulan whatsapp grubundaki tüm konuşmalar inceleme altına alındı ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Disiplin Kurulu’nu topladı. Yapılan soruşturma neticesinde 8 öğrenci arasında yer alan Z.B., F.U. ve B.D.’ye 1 ay okuldan uzaklaştırma cezası verildi.

CEZA İNDİRİMİ

Ancak karar Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’nin 23. Maddesine göre yeniden değerlendirilerek bir alt ceza olan Kınama cezasına dönüştürüldü. Karar, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Özbek’in imzası ile hazırlanan gizli ibareli resmi yazı ile taraflara duyuruldu. Cezayı yeterli bulmayan Prof. Dr. Tufan ise Bölüm Başkanlığı’na resmi bir yazı yazarak kararı eleştirdi.

ŞANSIM VARMIŞ

Hürriyet muhabirinin ulaştığı Prof. Dr. Tufan, konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini, tüm öğrencilerine eşit mesafede durduğunu ancak gündeme gelen yazışmaların adli ve idari açıdan suç teşkil ettiğini belirtti. Yazışmalarla ilgili henüz yargıya başvurmadığını kaydeden Prof. Dr. Tufan, “Konuşmaların içerisinde ağır hakaretlere maruz kaldığımı, hatta beni dövmek, öldürmek için planlar yapıldığını görünce şaşkına döndüm. Duyarlı bir velinin bunları bana aktarmış olması büyük bir şans” diye konuştu.