Abone Ol

Üniversiteli kıza hakaret davasına başlandı

Üniversiteli hayvansever Melike Koparan'a sosyal medyada hakaret edip, tehdit ettiği ileri sürülen G.S.'nin 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Üniversiteli kıza hakaret davasına başlandı

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)- ANKARA'da korsan veterinerlik yaptığı iddiasıyla hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Muğla'da okuyan üniversiteli hayvansever 26 yaşındaki Melike Koparan'a sosyal medyada hakaret edip, tehdit ettiği ileri sürülen G.S.'nin 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına Bodrum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Mahkeme, Ankara'da yaşayan G.S.'nin talimatla ifadesinin alınmasına karar verip, duruşmayı erteledi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi hayvansever Melike Koparan, cins köpekler sattığını öğrendiği G.S. ile sosyal medya üzerinden tanıştı. Melike Koparan internet üzerinden yaptıkları yazışmalardan, G.S.'nin kliniğe çevirdiği Ankara'daki evinin mutfağında köpek ameliyatları yapıp, yetiştirdiği köpekleri satarak korsan veterinerlik yaptığını öğrendiği iddiasıyla 8 ay önce Bodrum Cumhriyet SavcıIığı'na suç duyurusunda bulundu.
Kendisi de köpek besleyen ve Bodrum, İzmir ve Antalya'da beslediği köpeklerle katıldığı köpek güzellik yarışmalarında birincilikler elde eden Melike Koparan, G.S.'nin yasadışı çalıştığını öne sürüp, bunu önlemek için Hayvan Hakları Derneği aracılığıyla harekete geçti. Yasadışı çalıştığını öğrendiğini, bu yüzden köpek almaktan vazgeçip, hakkında şikayette bulunduğunu belirttiği G.S.'nin kendisine sosyal medyadan ve SMS atarak, tehdit ile hakaretlerde bulunduğunu ileri sürüp dava açtı.
G.S.'nin 4 yıla kadar hapsi istenen davanın ilk duruşması 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. Duruşmaya Melike Koparan, avukatı Cihan Çiçek ile katılırken, sanık G.S ise gelmedi. Melike Koparan, duruşmadaki ifadesinde, "Veteriner olmadığı halde evinin mutfağında köpek doğumları ve ameliyatları yaptığını, yasadışı yollardan köpek sattığını öğrendiğim G.S., hakkında suç duyurusunda bulunduğum için beni tehdit etmeye başladı. Sosyal medyadan 'Bodrum'a gelip, seni bulup, öldüreceğim. Beni nasıl şikayet edersin? Senin yüzünden işimden oldum, köpekleri satamadım' yazılı mesajlar atıp, cep telefonuma SMS'ler göndererek dört ay boyunca tehdit etti. G.S., bununla da kalmayıp, fotoğraf ve telefon numaramı müstehcen sitelerde paylaşıp, beni karalamaya çalıştı" dedi. Hakim, Ankara'da yaşayan sanık G.S.'nin talimatla ifadesinin alınmasına karar verip, duruşmayı erteledi.
"TAZMİNAT DAVASI DA AÇACAĞIM"
Adliye çıkışında DHA muhabirine bir açıklama yapan Melika Koparan, "Bu tehdit ve hakaretten açılan bir ceza davası. Bu dava sonunçlanınca hemen manevi tazminat davası açacağım. Çünkü hayvanlara işkence yapan ve kanunsuz ortamlarda hayvan üretip yasa dışı yollardan satış yapanlara ders olsun. Kazandığım tazminatı da sokak hayvanları yararına kullanacağım" dedi.
"İFTİRA ATIYOR" İDDİASI
DHA muhabirinin telefon ile ulaştığı G.S. ise Koparan'ın kendisinden ücretsiz köpek talep ettiğini belirterek, "Yapılacak bir şey yok. Dava açılmış ben de ifademi vereceğim. Cins yavru köpeklerimi parasız almak istedi. Ayrıca benimle yakın ilişkiye girip yuvamı dağıtacaktı. Ben bu tekliflerine 'hayır' dediğim için de iftira atmaya başladı. Veteriner değilim. Köpeklerim yavruladığında satıyorum. Bu nedenle bu kişiye sert tepki gösterdim. Zaten bu konuda polise ifademi verdim. Gerçekler mahkeme sürecinde ortaya çıkacak" dedi.


Üniversiteli kıza hakaret davasına başlandı - Resim: 1
Üniversiteli kıza hakaret davasına başlandı - Resim: 2
Üniversiteli kıza hakaret davasına başlandı - Resim: 3
Üniversiteli kıza hakaret davasına başlandı - Resim: 4
Üniversiteli kıza hakaret davasına başlandı - Resim: 5
Üniversiteli kıza hakaret davasına başlandı - Resim: 6