Abone Ol

Üniversiteli kız ile köpek yetiştiricisi davalık oldu

26 yaşındaki Melike Koparan, Ankara'da evinde korsan veterinerlik yaptığını ileri sürüp savcılığa şikayetçi olduğu G.S.'nin kendisine hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla dava açtı.

Üniversiteli kız ile köpek yetiştiricisi davalık oldu

BODRUM'da yaşayan üniversite öğrencisi hayvansever 26 yaşındaki Melike Koparan, Ankara'da evinde korsan veterinerlik yaptığını ileri sürüp savcılığa şikayetçi olduğu G.S.'nin kendisine hakaret ve tehdit   ettiği iddiasıyla dava açtı. G.S. ise Koparan'ın iddialarının asılsız olduğunu öne sürüp, "Benden cins yavru köpeklerimi parasız almak istedi ve benimle yakın ilişkiye girmek istedi. Kabul etmeyince de ifira attı" diyerek, kendini savundu.

Üniversiteli kız ile köpek yetiştiricisi davalık oldu - Resim: 1

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 3'üncü Sınıf öğrencisi hayvansever Melike Koparan, cins köpekler sattığını öğrendiği G.S. ile sosyal medya üzerinden tanıştı.

Üniversiteli kız ile köpek yetiştiricisi davalık oldu - Resim: 2

Melike Koparan internet üzerinden yaptıkları yazışmalardan, G.S.'nin kliniğe çevirdiği Ankara'daki evinin mutfağında köpek ameliyatları yapıp, ürettiği köpekleri satarak korsan veterinerlik yaptığını öğrendiği iddiasıyla 5.5 ay önce Bodrum Cumhriyet Savclığı'na suç duyurusunda bulundu. Kendisi de köpek besleyen ve Bodrum, İzmir ve Antalya'da beslediği köpeklerle katıldığı köpek güzellik yarışmalarında birincilikler elde eden Melike Koparan, G.S.'nin yasadışı çalışmasını önlemek için Hayvan Hakları Derneği aracılığıyla da harekete geçti.

Üniversiteli kız ile köpek yetiştiricisi davalık oldu - Resim: 3

'TEHDİT MESAJLARI'
Yasadışı çalıştığını öğrenince köpek almaktan vazgeçip, hakkında şikayette bulunduğu G.S.'nin kendisini tehdit ettiğini öne süren Koparan şu iddialarda bulundu:

Üniversiteli kız ile köpek yetiştiricisi davalık oldu - Resim: 4

"Sosyal medyadan 'Bodrum'a gelip, seni bulup, öldüreceğim. Beni nasıl şikayet edersin? Senin yüzünden işimden oldum, köpekleri satamadım' yazılı mesajlar atıp, cep telefonuma SMS'ler gönderdi. Fotoğraf ve cep telefonu numaramı sosyal medyada paylaşıp, bana hayat kadını muamelesi yaptı. Bununla da kalmayıp, fotoğraf ve telefon numaramı müstehcen sitelerde paylaşıp, beni karalamaya çalıştı. Tehditleri 3.5 ay sürdü. Kendisi hakkında bulun için de suç duyurusunda bulundum. Delil olarak gönderdiği SMS'leri ve mesajları, köpek satımı ve ameliyatları ile ilgili doküman ve belgeleri savcılığa dosya halinde sundum. Dava açıldı. İlk duruşması bodrum Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 Haziran'da görülecek."

Üniversiteli kız ile köpek yetiştiricisi davalık oldu - Resim: 5

'BEDAVAYA KÖPEK ALMAK İSTEDİ' İDDİASI
DHA muhabirinin telefonla ulaştığı asıl mesleği fitness hocalığı olan G.S. ise Koparan'ın iddialarının asılsız olduğunu öne sürüp şöyle dedi:

Üniversiteli kız ile köpek yetiştiricisi davalık oldu - Resim: 6

"Kendisi elimdeki yavru cins köpekleri parasız almak istedi. Ayrıca, benimle yakın ilişkiye girip, yuvamı dağıtacaktı. Bu tekliflerini geri çevirdiğim için bana iftira atmaya başladı. Veteriner değilim. Köpeklerimin yavruları olduğunda satıyorum. Bu nedenle bu kişiye sert tepki gösterdim. Bu konuda savcılığa gereken ifademi de verdim. Gerçekler mahkeme sürecinde ortaya çıkacak. Ben de kendisinin bana gönderdiği tehdit ve benimle ilgili olma isteğini bildiren mesajlarını mahkemeye sunacağım."

Üniversiteli kız ile köpek yetiştiricisi davalık oldu - Resim: 7

Koparan'ın G.S.'nin korsan veterinerlik yaptığı iddiasıyla savcılığa yaptığı suç duyurusuyla ilgili soruşturmanın ise sürdüğü kaydedildi.

dha