Abone Ol

Ümit Özdağ’dan İmamoğlu'na tepki: Kimse bize masal anlatmasın

İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de aday çıkaracaklarını söyleyen Ümit Özdağ, “Kimse bize ‘partiler üstü' masalını anlatmasın. Zafer Partisi'nin oyları böldüğünü de hiç kimse söyleyemez. Oyları asıl bölenler yirmi bir senedir Erdoğan karşısında mağlubiyetten mağlubiyete koşanlardır” diye konuştu.

Ümit Özdağ’dan İmamoğlu'na tepki: Kimse bize masal anlatmasın

Sözcü yazarı Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan Özdağ, sığınmacı sorununa şöyle değindi:

“Türkiye son 10 senede dünyada en çok sığınmacı alan ülke!”

“Ülkemizin demografik yapısının iç savaştan geçmiş toplumlardan gerçekleşen göçle 2011'den bu yana çok radikal bir şekilde değiştiği aşikardır. Birleşmiş Milletler'in vermiş olduğu kayıtsız sığınmacı ve kaçakları içermeyen raporlara göre bile Türkiye son 10 senede dünyada en çok sığınmacı alan ülke olmak durumundadır. Türkiye'yi dünyada birinci sıraya taşıyan sığınmacıların ve kaçakların sayısı –kayıtlı olmayanlarla birlikte- 13 milyonu aşmış görünmektedir. Bu 13 milyonun 7 milyonu Suriyeli, 2 milyonu Afgan, 2 milyonu Afrikalı, geriye kalan 2 milyon da Pakistan, Irak, İran, Libya, Mısır, Ukrayna, Rusya gibi dünyanın değişik ülkelerinden gelen kaçak ve sığınmacılardan oluşmaktadır.

“Artık mesele Türkiye'nin ne demografik, ne ekonomik olarak taşıyabileceği boyutu çoktan geçmiştir”

Artık mesele Türkiye'nin ne demografik, ne ekonomik olarak taşıyabileceği boyutu çoktan geçmiştir ve bugün Türkiye'de yaşamış olduğumuz derin ekonomik krizi bu sığınmacı ve kaçakların varlığı daha da ağır hale getirmektedir ve demografik yapısı değişen Türkiye hızla etnik merkezli bir iç çatışmaya doğru sürüklenme potansiyeline girmiş görünmektedir.”

“Ottawa Antlaşması'ndan çekilelim ve sınırlarımıza tekrar mayın döşeyelim”

“Biz Türk halkının menfaatlerini temsil eden politikalarımıza devam edeceğiz” diyen Özdağ, “Zafer Partisi dışında hiçbir siyasi partinin sığınmacı ve kaçakları memleketlerine yollamaya niyetleri yok. Biz ‘Ottawa Antlaşması'ndan çekilelim ve sınırlarımıza tekrar mayın döşeyelim' diyoruz, yapılması gereken budur” ifadelerini kullandı.

Özdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimler için “Partiler ötesi İstanbul ittifakı kuracağız” çağrısına da yanıt veren Özdağ, “Biz İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de kendi adaylarımızla seçime gideceğiz, kimse bize ‘partiler üstü’ masalını anlatmasın. İstanbul'da, 5 yıl süreyle hizmet imkanını doğru dürüst değerlendirmeyip, kendi kişisel kariyer planlamasını yapan bir belediye başkanının İstanbul için faydalı olacağını düşünmüyorum” dedi.

“İmamoğlu vaktini İstanbul'a ayırmak yerine sürekli…”

Özdağ, İmamoğlu ve CHP’ye yönelik eleştirilerini şöyle sıraladı:

“İmamoğlu geçen seçimlerde çok büyük bir destek bularak seçimleri kazandı. Bunu doğru bir şekilde değerlendirmesi durumunda bugün böyle bir konuyu konuşmuyor olurduk ama İmamoğlu vaktini İstanbul'a ayırmak yerine sürekli Cumhuriyet Halk Partisi başkanlığı ve cumhurbaşkanı adaylığı üzerinde durdu ve bugün gelmiş olduğumuz yer, “Beni desteklerseniz kazanırım” noktası.

“Oyları asıl bölen 21 senedir Erdoğan karşısında mağlubiyetten mağlubiyete koşanlardır”

Her seçimde bizim karşımıza bu söylemle gelinmesinden artık Türk halkı bıktı. En son seçimde de bu söylemle gelindi bize. Biz 2'inci turda hiçbir talepte bulunmadan sadece Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerinin savunulması, terörle mücadele ve sığınmacıların vatanlarına yollanmasının kabul edilmesi çerçevesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekledik. Zafer Partisi'nin oyları böldüğünü hiç kimse söyleyemez, oyları asıl bölen 21 senedir Erdoğan karşısında mağlubiyetten mağlubiyete koşanlardır.”

“Bu soruyu bana değil, Kemal Kılıçdaroğlu'na sormalısınız!”

Özdağ, “Başörtüsü için yapılacak Anayasa değişikliği konusu var gündemde. AKP, MHP, İYİ Parti, Memleket Partisi, DEVA Partisi, HDP, Saadet Partisi, hepsi oy verirse yeterli oy çıkar deniyor. Sizce Anayasa'da bu değişiklik yapılmalı mıdır?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

“Bu soruyu bana değil, ‘bu konuyu gündeme getiren' Kemal Kılıçdaroğlu'na sormalısınız. İki, bu soruyu ‘bu ittifakın Meclis'e girmesini Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçmeninin oyuyla sağlayan' Kemal Beye sormalısınız. Biz Meclis'te bile değiliz Zafer Partisi olarak.”