Abone Ol

Uludağ'daki skandal görüntülere otelcilerden açıklama: 1-2 kötü örnek

Uludağ'daki parti görüntüleri eleştirilmeye devam ediyor. Şarkışı Işın Karaca tepkisini 'Sinirlerim bozuldu. Kanser hastası annemi 1 yıldır görmüyorum. Madem durum bu, HES kodu ile açalım her yeri ..''diye dile getirdi. Otelciler ise açıklama yaptı.

Uludağ'daki skandal görüntülere otelcilerden açıklama: 1-2 kötü örnek

Uludağ’daki kayak kış turizmi, pandemiye rağmen tam kapasite ile devam ediyor.

Otellerdeki yerli ve yabancı turistler pandemi kısıtlamalarından muaf tutulurken, bazı otellerdeki parti görüntüleri ise sosyal medyanın gündemine oturdu.

Sanatçı Işın Karaca "Sinirlerim bozuldu. Kanser hastası annemi 1 yıldır görmüyorum. Madem durum bu, HES kodu ile açalım her yeri ve her koyun kendi bacağından asılsın" diyerek tepki gösterdi.


Görüntülere tepki gösterilirken, kayak otellerinden de bir açıklama yapıldı.

“CİDDİ HASSASİYET GÖSTERMEKTEYİZ”

Bundan sonrası için gerekli uyarıların yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

* Dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi sürecinde, tüm sektörlerimiz ciddi bir sınavdan geçmektedir.

* Türkiye'de kayağa gönül vermiş kayak yatırımcıları ve kayak camiamızın tüm bileşenleri olarak, beraber çalıştığımız iş ortaklarımızla birlikte bu sürecin en az zararla atlatılması konusunda ciddi hassasiyet göstermekteyiz.

* Turizm Bakanlığımız yönetimindeki ‘Güvenli Turizm Sertifikası Programı’ bağlamında hatta üstünde ek tedbirlerle, İçişleri Bakanlığımızın ve Bakanlar Kurulu kurallarına bağlı kalarak bu süreci en iyi şekilde yönetiyoruz.

“GEREKLİ UYARILARI YAPTIK”

* Bu şekilde kayak sporunu sevenlere, genç yetişkin bakmadan en güvenli ve güzel hizmeti verip kayak sporunun kesintisiz devamını sağlamak için çok büyük çaba gösteriyoruz. Bu sektörden ekmek yiyen tüm paydaşlarımız bu dönemi en az zararla geçmesi en büyük dileğimiz.

* Sektörümüzün tamamına yakına bu kuralları en iyi şekilde uygularken, sadece 1-2 kötü örneğin sosyal medyada konu olması ve kuralları bozmaları hepimizi derinden üzmektedir. Kendi içimizde bu meslektaşlarımızla konuştuk, bundan sonrası için gerekli uyarıları yaptık.

* Kurallara uymakla ilgili hassasiyetimizden taviz vermemeye kararlıyız. Pandemi sürecinde geri kalan kayak sezonumuzu, Pandemi Kuralları ve Güvenli Turizm Sertifikası kurallarına bağlı kalarak eğlencesiz, tüm kurallara harfiyen uygun olarak devam edeceğimizi yetkili mercilerimiz ve kamuoyuyla hassasiyetle paylaşırız.

Açıklama, kayak otelleri adına Erciyes Kayak Merkezi, Kartalkaya Kayak Merkezi, Palandöken Kayak Merkezi, Sarıkamış Kayak Merkezi ve Uludağ Kayak Merkezi tarafından yapıldı.