Abone Ol

Ülkemizde 40’lı yaşlarda emekli olanlar var, yazık değil mi bu ülkeye?

Yeni Akit yazarı Sinan Burhan, "Emekliye zam şart mı" sorusuna cevap aradığı yazısında, "Ülkemizde 40’lı yaşlarda emekli olanlar var, yazık değil mi bu ülkeye?"

Ülkemizde 40’lı yaşlarda emekli olanlar var, yazık değil mi bu ülkeye?

"Cumhurbaşkanı Erdoğan önceleri EYT konusunda yeşil ışık yakmadı. Siyasi baskı onu da mecbur etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu neredeyse askerlik yaşında emeklilik verecekti. Kapsamı genişletti. Seçimi kazanmak için vaat üstüne vaat verdi. Nereden para bulacaktı. O da biliyor kaynak yok. Şimdilerde memurlar gene zam istiyor. İşçiler zam istiyor. İstedikleri zamlar çok abartılı. Zam elbette yapılacak ama insaflı olmalıdır.

Devlet ve millet olarak hep birlikte kemer sıkmamız gerekiyor. Siyasetçi de realiteye dönmelidir. Kamuda tasarruf başlamalıdır. Ne zaman bu konuyu yazsam vatandaş diyor ki araç saltanatı bitsin. Kamuda israf dursun diyor. İşçi ve memura verin demek en kolay yoldur. Ben de derim verin. İyi de devleti nasıl ayakta tutacağız. Yeri geldiği zaman hepimiz vatan-millet-bayrak diyoruz. İş fedakârlığa gelince yokuz. İşçi ve memur da bizim. Emekli de bizim. Şu ara emekli çok sıkıntı çekiyor. Aldıkları maaş kesinlikle yetersizdir. Emekliye zam yapılmalıdır."

Yazının tamamını okumak için tıklayın