Abone Ol

Ukraynalı Sporcular Savaştan Kaçıp Beyoğlu'nda Gecekonduya Sığındı

Ukrayna Paralimpik Yüzme Milli Takımı’nın iki antrenörü Irina Paveleva ve Natalia Samorodina, küçük çocuklarıyla birlikte savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındı.

Ukraynalı Sporcular Savaştan Kaçıp Beyoğlu'nda Gecekonduya Sığındı

Gecekonduda yaşayan antrenörler; 4 yaşından beri antrenörlüğünü yaptıkları serebral palsi hastası 15 yaşındaki engelli milli yüzücü Nikita Dudchenko’nun ailesinin ısrarı üzerinde onu da yanlarına aldı.

Hürriyet'ten Beyazıt Şenbük'ün haberine göre; Natalia Samorodina 8 yaşındaki oğlu Alexandre’yle, Irina Paveleva ise 7 yaşındaki kızı Miroslava ile birlikte Ukrayna'daki savaştan kaçıp Türkiye'ye gelirken; Nikita’nın anne ve babası onlara, “Yalvarırım oğlumu yanınıza alın. O ailenin en küçüğü ve engelli. Biz başımızın çaresine bakarız, onu koruyamayız. Çocuğumuzun ölmesini istemiyoruz” dedi.


15 yaşındaki sporcu Nikita'yı da yanlarına alan antrenörler; Türk paralimpik yüzme milli takımı antrenörü Duran Arslan’ın tanıdığına ait olan Beyoğlu'ndaki bir gecekonduya yerleşti.

Antrenörler Natalia ve Irina, yaşam koşullarını şöyle anlattı:

"Duran Hoca sayesinde başımızı sokacak bir ev var, güvendeyiz. Ancak yaşadığımız gecekondu çok kötü durumda. Duş yok, banyo yapamıyoruzve rutubet çok fazla. Her gün yürüyerek Kasımpaşa Spor Kulübü’ne gidip karnımızı doyuruyoruz. Çocukların eğitimi yarım kaldı, uzaktan eğitim alıyorlar. Nikita yüzme eğitimlerine devam edemiyor." 

Antrenörleri Nikita’nın antrenmanları için tesis ve daha iyi bir ev arıyor.