Abone Ol

Ukrayna ve Rus Heyetleri, İstanbul'da Masaya Oturacak

Ukrayna ve Rusya heyetleri, bugün savaşı sonlandırma hedefiyle İstanbul'da bir araya gelecek.

Ukrayna ve Rus Heyetleri, İstanbul'da Masaya Oturacak

Kiev, görüşmelerin Türkiye'de üç gün boyunca devam edeceğini açıkladı. Ukrayna ve Rusya , daha önce de 10 Mart'ta Antalya'da masaya oturmuştu. O görüşmede dışişleri bakanları Sergey Lavrov ve Dmitro Kuleba, Mevlüt Çavuşoğlu eşliğinde masaya oturmuştu.


Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, muhalif Rus gazetecilere verdiği söyleşide müzakerelerde ülkenin tarafsızlığını konuşmaya hazır olduklarını söyledi.

Zelenski sabah saatlerinde Twitter hesabından yayımladığı konuşmasında da Türkiye'de yapılacak görüşmeleri bir 'fırsat' olarak nitelendirdi ve "gecikme olmadan barış istediklerini" söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, cumartesi günü kullandığı "Putin iktidarda kalamaz" sözlerinin Rusya'da bir iktidar değişikliği istedikleri anlamına gelmediğini ifade etti.

28 Mart'ta öne çıkan gelişmeler şöyle:

08.32 ABD Başkanı Joe Biden, cumartesi günü kullandığı "Putin iktidarda kalamaz" sözlerinin Rusya'da bir iktidar değişikliği istedikleri anlamına gelmediğini ifade etti. Pazar günü kiliseden çıkan Biden'a bir gazeteci, "Putin'in iktidardan alınmasını mı istiyorsunuz? Rejim değişikliği çağrısı mı yaptınız?" diye sordu.

Biden sadece, "hayır" diye yanıt verdi.

08.12 Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu, ülkedeki medya kuruluşlarına, bazı muhalif Rus gazetecilerin Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski ile yaptıkları söyleşiyi yayınlanmamaları uyarısında bulundu.


07.53 Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, muhalif Rus gazetecilere verdiği söyleşide müzakerelerde ülkenin tarafsızlığını konuşmaya hazır olduklarını söyledi. Ukrayna lideri, güvenlik garantileri istediklerini bir kez daha vurgularken "nazilerden arınmayı" ve "silahsızlanmayı" tartışmayacaklarını ifade etti.

07.27 Zelenski sabah saatlerinde Twitter hesabından yayımladığı konuşmasında da Türkiye'de yapılacak görüşmeleri bir 'fırsat' olarak nitelendirdi ve "gecikme olmadan barış istediklerini" söyledi.

t24 dış haberler