Abone Ol

Kadri Gürsel: Ukrayna Savaşında Tek Çözüm Türkiye'de İktidarın Değişmesi

Rusya ordusunun Ukrayna topraklarına girmesi sonrası bölgede çatışmalar yaşanırken, savaşı canlı yayında değerlendiren sunucu Kadri Gürsel'in söylemleri akıllara durgunluk verdi.

Kadri Gürsel: Ukrayna Savaşında Tek Çözüm Türkiye'de İktidarın Değişmesi

Rusya birliklerinin Ukrayna topraklarında başlattığı işgal, dün akşam Halk TV ekranlarında değerlendirildi. Konuşmazsak Olmaz programında sunucu Kadri Gürsel, gazeteci İsmail Saymaz ile birlikte bölgede olup bitenleri konuştu.

Sunucu Kadri Gürsel, "Buradan nasıl çıkılır? Kısa vadede çıkmak mümkün değil. Ben çıkılabileceği kanaatinde değilim." ifadelerini kullandı.

"EN İYİ REAKSİYON İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ"

Sözlerinin devamında işgale verilecek en iyi cevabın Türkiye'de iktidar değişikliği olacağını öne süren Gürsel, şöyle devam etti: "Türkiye'nin bu yeni döneme, yeni soğuk savaşa verebileceği en yerinde, en stratejik, en kararlı reaksiyon iktidar değişikliğidir."

Bu noktadan sonra Gürsel, sözü İsmail Saymaz'a bıraktı. Saymaz ise söz konusu ifadelere ne diyeceğini bilemeyip kendi görüşlerini aktarmaya devam etti.

 "VAH, VAH... BALATALARI İYİCE SIYIRMIŞ"

Gürsel'in canlı yayındaki bu sözlerine Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı'dan tepki geldi. "Vah, vah... Balataları iyice sıyırmış!" diyen Pazarcı, "Halk TV sunucusu Kadri Gürsel'e göre, Türkiye'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimine vereceği en kararlı reaksiyonun "Bir iktidar değişikliği olduğunu" söyledi. :)) !!?? Yazık... Bu gidişle "Krizi Erdoğan çıkardı" derlerse şaşırmam." ifadelerini kullandı.

KADRİ GÜRSEL KİMDİR?

Kadri Gürsel, 1961 senesinde İstanbul'da dünyaya geldi.

1972 senesinde Galatasaray Lisesi'nde yatılı okumaya başlayan Gürsel, 1980 darbesinden kısa süre önce üniversite yıllarında hapse girdi ve yaklaşık üç sene sonra serbest kaldı.

Gazeteciliğe 1986 senesinde Yeni Gündem'de başlayan Gürsel, Yeni Gündem 1988 senesinde kapandıktan sonra, 1993'e kadar çeşitli gazetelerde editörlük yaptı.

1993 senesinde Agence France-Presse'nin İstanbul muhabiri oldu.

Gürsel, 1995 senesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik düzenlediği "Çelik Harekâtı"nı yerinde takip edebilmek için Irak'a gitti. Türkiye'ye döndükten sonra, Nusaybin'de 31 Mart günü PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldılar. 26 gün sonra serbest bırakılan Gürsel, bu olaylar sırasında yaşadıklarını "Dağdakiler" isimli kitabında anlattı.

1998 senesinde Milliyet'e bağlı "Artı Haber" dergisinin yazı işleri müdürlüğüne getirilen Gürsel, ilerleyen zamanlarda gazetenin dış haberler müdürlüğüne getirildi. 2007 senesinde de köşe yazarlıına başladı.

8 Mayıs 2016'da Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başladı. 31 Ekim 2016'da Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyon sırasında, gazetedeki pek çok çalışanla beraber Kadri Gürsel de gözaltında alındı.