Abone Ol

Uğur Şahin Ve Özlem Türeci'den Kitap Geliyor

Pfizer ile ortaklık yaparak koronavirüs aşısı üreten ve dünyanın en popüler bilim insanları olan BioNTech'in kurucuları Türk kökenli Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in bir kitap hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

Uğur Şahin Ve Özlem Türeci'den Kitap Geliyor

BioNTech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, bir kitap yazarak koronavirüs salgınına karşı geliştirdikleri aşının hikayesini yazma kararı aldı.

Vaccine: How the Breakthrough of a Generation Fought Covid-19 (Aşı: Bir Nesilden Çığır Açanlar Covid-19’la Savaştı) isimli kitapta ikilinin aşı geliştirme süreci ve corona virüsü salgınıyla mücadelesi mercek altına alınacak.

Financial Times muhabiri Joe Miller tarafından kaleme alınan kitapta Dr. Türeci ve Dr. Şahin’in yanı sıra BioNTech ve Pfizer’dan üst düzey yetkililerin de görüşleri yer alacak.


Dr. Türeci ve Dr. Şahin ile yapılan 150 saati aşkın röportajdan derlenen kitapla ilgili konuşan Miller, “Rekor kıran gelişmeyi izlemekten ve çağımızın en büyük bilimsel başarısının hikayesini anlatmaktan dolayı çok mutluyum. Kanserle uzun süren mücadelelerinde Şahin ve Türeci bağışıklık sisteminin gücüne inandı. Onların başarısı, insanlığın en karanlık anlarında tatlı bir tesadüf değildi” ifadesini kullandı.