Abone Ol

Uğur Mumcu da İmzaya Gelecek mi?

Uğur Olsun-Bir Devrimcinin Öyküsü kitabı yazarı Sevgi Özel, gençlerin Uğur Mumcu Kitaplarının bulunduğu standlarda, '''Yazarı da imzaya gelecek mi'' sorularının bu kitabı yazmaya yönelttiğini söyledi.

Uğur Mumcu da İmzaya Gelecek mi?

Uğur Olsun-Bir Devrimcinin Öyküsü kitabı yazarı Sevgi Özel, gençlerin Uğur Mumcu Kitaplarının bulunduğu standlarda, Yazarı da imzaya gelecek mi sorularının bu kitabı yazmaya yönelttiğini söyledi.

Sevgi Özel, Büyükada'da Uğur olsun- Bir Devrimcinin Öyküsü adlı kitabının tanıtım söyleşisinde ilginç anekdotlar anlattı. Kent Konseyi Başkanı İskener Özturanlı'nın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide kitabın hazırlanma sürecine de yer veren Sevgi Özel bu süreçte kimliği belirsiz mesajlar aldığını, bu mesajlarda kendisine Uğur Mumcu'nun bilgisayarında hangi bilgiler var diye sorulduğunu anlattı.

Anadolu Kulübü’ndeki etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Erdem Gül, Uğur Mumcu ile birlikte, adalet ve demokrasi  mücadelesi vermiş tüm kayıplarımızı andı. Başkan Gül, aydınlanmaya büyük bir katkısı olan Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel'i ağırlamaktan büyük onur duyduğunu da ifade etti.

Sevgi Özel, "Uğur Mumcu'yu ve demokrasi mücadesi yolunda öldürülmüş tüm aydınlarımızı mücadelemizle yaşatmaya devam edeceğiz"dedi

Uğur Mumcu için yazdığı "Uğur Olsun! Bir Devrimcinin Öyküsü” isimli kitabının yazma sürecini anlatan Özel, kitap için araştırma yaparken iki ay  Mumcu'nun çalışma odasında çalıştığını ve kitabı 4 yılda tamamladığını söyledi.

Dil Derneği'nin kuruluş dönemini ve mücadelerini de anlatan Özel," Uğur Mumcu dili çok iyi kullanan bir gazeteciydi. Anlaşılmak için dil çok önemli. Uğur Mumcu'yu herkes anlıyor" diye konuştu.

Adalar  Kent Konseyi Başkanı İskender Özturanlı yönetiminde gerçekleşen söyleşinin ardından yazar Özel,  “Uğur Olsun! Bir Devrimcinin Öyküsü” isimli kitabını Adalı okurları için imzaladı.

Uğur Mumcu da İmzaya Gelecek mi? - Resim: 1