Abone Ol

Uğur Dündar'dan çok konuşulacak FETÖ iddiası!

Sözcü Yazarı Uğur Dündar önemli açıklamalarda bulundu. Dündar, 1960'lı yıllarda ortaya çıkan Gülen isminin bir NATO projesi olduğunu anlattı.

Uğur Dündar'dan çok konuşulacak FETÖ iddiası!

Dündar’ın açıklamaları şöyle:
‘FETÖ'yü biz zehir kabul edersek, Atatürk de bunun panzehiridir. Sözcü de Atatürkçüdür.
Ben çok sevdiğim kurumdan kumpaslarla ayrılmak zorunda kaldım. Aydın Doğan beni uğurlarken bana ‘Sen Türkiye'nin en iyi gazetecilerindensin' dedi. Aydın Doğan o gün belki de en büyük ödününü verdi.
Mesleğimin bittiğini düşündüğüm günlerdi. Kitap yazmayı düşünüyordum. Sözcü bana köşesini açtı. Ne bir sansür, ne bir ima gördüm. Hatta yazılarımın içinde unuttuğum kelimeler bile, sansür sanmayayım diye bırakıldı. Öyle basıldı.
Emin Çölaşan, Soner Yalçın, Bekir Coşkun, Yılmaz Özdil ve Sözcü'nün diğer yazarları, kalemi bükülmeyen Atatürkçü, milliyetçi yazarlardır.
Ben vaktiyle Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı ile röportaj yaparken, dedim ki kendisine ‘Bırakın Emin Çölaşan yazsın, onun kalemini kırmak isteyenin elini tutun. Tarihe de böyle bir başbakan olarak girin…'
Darbenin sivil ayağı henüz ortaya çıkmadı. İşaret vermeye başladı ama. Sivil kripto FETÖ'cülerin çok büyük bir gayret içinde olduğunu düşünüyorum.
Biz PKK'yla silah bırakmadan başlatılan çözüm sürecine karşıydık. Eleştirilerimiz hainlikle değerlendirildi. Haklı çıktık mı, çıktık.
Suriye politikasına karşı çıktık. O yanlışlar yapılmamış olsaydı, PKK sınır komşumuz olabilir miydi.
Fethullah Gülen sıradan bir isim değil. 60'lı 70'li yıllarda, soğuk savaşın olduğu yıllarda, sağ sol çatışmasının sokakları kan gölünü çevirdiği yıllarda, bir NATO projesi olarak ortaya çıkmıştır. İzmir'den Kestane Pazarı Cami'nden Fethullah Gülen'in çıkması hiçbir şekilde tesadüfi değildir. İzmir NATO'nun ağırlıklı olarak faaliyetlerini sürdürdüğü bir kenttir.
Lütfen iktidarın çevresindeki kritpo FETÖ'cüleri tespit edin. Adalete teslim edin. Bunlar size iyilik değil kötülük yapıyor. Ne yapıyor yandaş medya, önce itibarsızlaştırıyor, ardından operasyonlar başlıyor.
Bizden zarar gelmez. Bize FETÖ’cü diyenlerin onlardan farkı kalmaz.

sözcü