Abone Ol

Ufuk Uras kimdir?

Siyasetçi Ufuk Uras kimdir, hayatı ve özgeçmişi haberimizde...

Ufuk Uras kimdir?

Türk siyasetçi, 2007 genel seçimlerinde bağımsız olarak, İstanbul 1. Bölge'den Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem, üyeliğine seçilmiş, bu dönem boyunca Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi olmuştur.

Yaşamı
Aslen Sivas Divriğilidir. Kadıköy Anadolu Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. Milletvekili seçilene kadar İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yardımcı doçent doktor olarak görev yapmıştır.

İktisat Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği, İktisat Fakültesi Mezunlar Cemiyeti (İFMC), ÖES genel başkanlığı yaptı. "ÖDP Söyleşileri", "İdeolojilerin Sonu mu?" (Marksist Araştırmaları Destek Ödülü), "Sezgiciliğin Sonu mu?", "Başka Bir Siyaset Mümkün", "Kurtuluş Savaşında Sol", "Siyaset Yazıları" ve "Alternatif Siyaset Arayışları" "Sokaktan Parlamentoya" "Söz Meclisten Dışarı" ve "Meclis Notları" adlı on kitabı bulunmaktadır.

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde İstanbul 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olmuştur. 17 Haziran 2007 günü Haydarpaşa'da, adaylığıyla ilgili yaptığı basın açıklaması sırasında, Gençay Gürsoy, Genco Erkal, Şanar Yurdatapan, Zeynep Tanbay ve Kerem Kabadayı gibi isimler de, kendisine destek vermiştir.

22 Temmuz 2007 genel seçimleri sonucu %3.85 oranında 81.486 oy alarak İstanbul 1. Bölge'den bağımsız milletvekili olarak 23. dönem meclisine girmiştir.

1 Ağustos 2007 tarihinde ÖDP'ye tekrar asil üye olarak kabul edilmiş, 11 Şubat 2008'de yapılan 5. Olağan Kongresi'nde tekrar Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel başkanlığına seçilmiştir.

1 Şubat 2009 tarihinde yapılan kongrede Genel Başkanlık seçimini kaybetmiş yerine Hayri Kozanoğlu seçilmiştir.

17 Haziran 2009 tarihinde, partinin dar grupçu bir anlayışa kaydığı düşüncesi ve sol siyasetin daha geniş bir yelpazeye ulaşması iddiasıyla bir grup arkadaşıyla Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nden istifa etmiştir.ÖDP'den ayrılışıyla birlikte Eşitlik ve Demokrasi Partisi kuruluş sürecine katılmıştır. DTP'nin 19 kişiye düşüp grupsuz kalmasından sonra, Kürt sorununun parlamentoda çözülmesi gerektiğini iddia ederek Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) grubuna katıldı. Ufuk Uras, seçim sürecinde, kuruluş çağrısını yaptığı Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ne üye olmuştur. 25 Kasım 2012'de kurulan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin kurucularından ve PM üyesidir


Ufuk Uras biyografisi

Ufuk Uras kimdir?

Ufuk Uras 04.01.1959 tarihinde doğmuş olup Siyasetçi olarak görev yapmaktadır.

Ufuk Uras kaç yaşındadır?

Ufuk Uras 04.01.1959 tarihinde doğmuş olup 56 yaşındadır.

Ufuk Uras ne iş yapar?

Ufuk Uras Siyasetçi olarak görev yapmaktadır.

Ufuk Uras nerelidir?

Ufuk Uras Türkiye vatandaşıdır.