Abone Ol

Ufak Tefek Cinayetler'de giyilen kostümler diziden çok dikkat çekti

Artık dizilerde hikayenin sürükleyiciliği ve oyuncu kadrosu kadar karakterlerin kıyafetleri de her bölüm beklenen detaylardan biri oldu.

Ufak Tefek Cinayetler'de giyilen kostümler diziden çok dikkat çekti

Yeni başlayan Ufak Tefek Cinayetler bu konuda izleyenlere bir moda şovu sunuyor.

Büyük küçük herkesi ekrana kilitleyen dizilerin konuları kadar karakterlerin kostümleri de bir hayli dikkat çekti. Her bölüm senayonun akışı kadar oyuncunun ne giydiği de merak konusu oluyor. Bu furya galiba Aşk-ı Memnu dizisi ile başladı. Bihter’in, Peyker’in Firdevs Hanım’ın ne giyip çıkardığı herkesin takibinde oldu. Dizileri giydiren ünlü stil danışmanı Burak Sanuk’a ekrandaki dizilerin nasıl göründüğünü sorduk. Burak Sanuk, “Dizi karakterlerine styling yaparken elbette ki hikaye bizim en büyük anahtarımız. Karakterlerin hikaye de konumlandırıldıkları yerlere göre onlara görsel destek veriyoruz. Bu noktada kişilerin fiziki koşulları kıyafeti taşıyış biçimleri en önemli faktör. Her proje için doğru görselleri elde ettiklerini söylebilmek elbette zor ama hakkını vererek bu işi yapan ve bizi görsel dünyasında bağlayan projeler var” diyor.

Her bölüm moda şovu gibi

Star TV’nin yeni dizisi Ufak Tefek Cinayet’ler de gizemli konusundan çok kostümleriyle konuşulur hale geldi. Gökçe Bahadır, Tülin Özen, Aslıhan Gürbüz ve Bade İşçinin kıyafetleri büyük dikkat çekti. Ekranda adeta bir moda şov yaşatan dizinin kostüm sorumlusu Mukadder Özal dört güzel başrol oyuncusunu o kadar güzel giydirmiş ki dizinin kostümleri konu ve hikayenin önüne geçti. Ayakkabı, çanta ve aksesuar ile bütünleşen kıyafetlerin şıklığı dizinin görsel olarak diğer dizilere fark atmasını sağladı. Ayrıca dizinin dört güzel kadının da zayıflığı ve fitliği konuşulan bir diğer konuydu. Aslında tanıtım çekimlerinin fotoğraflarından bu projede kılık kıyafete çok önem verileceği çok net anlaşılıyordu. Hikayenin ilgi çekiciliği, oyuncular, mekanlar kostümlerle artıyor.

Kıyafetlere 400, takılara 100 bin lira harcandı

Kadın oyuncuların ilk beş bölüm için kıyafetlerine 400 bin lira harcanmış. Kıyafetlere uyacak aksesuarlar için de 100 bin lira harcanmış.
Dolayısıyla bu görsel şov devam edecek ve biz modaya yeterince doyacağız. Dizinin stil danışmanı ve oyuncular her bölümde ayrı ayrı şıklıklar ile izleyici ile buluşacaklar. Dizinin kıyafetleri dört iddialı kadının tarzını ekrana taşırken pek çok hanıma da tarzlarında fikir verecekler. Yani hanımlar ekrandan neyi nasıl kombinlemeleri konusunda birçok şeyi öğrenmiş olacaklar.

Anlaşılan o ki Ufak Tefek Cinayetler hepimizi ekran önünde oturtup stil notları aldırtacak.

Mukkadder Özal Ay Yapım kostüm & sytling sorumlusu

Ufak Tefek Cinayetler’de karakterlerin kıyafet seçimini nasıl yapıyorsunuz?

Senaryoyu okurken sahneye, duygu durumuna ve karaktere önem veriyorum. Karakterler oluşurken oyuncunun vücudu, kendini rahat hissetmesi önceliğim oluyor. Bütün karakterlerin kendi rengi var. Oya natürel, doğal, saf bir kadın olmalıydı. Yani klasik siyahçı bir kadın değil. Merve ise dişli, sözü geçen, renkli kırmızı bir kadın.

Güçlü kadın imajında maskülen stil daha mı baskın?

Güçlü kadın demek keskin hatlar ya da net çizgiler demek değil. Dizimizi izlediğiniz de bütün kadınlarımızın ne kadar güçlü olduğuna şahit olacaksınız.

Karaktere uyumlu olduğunu düşündüğünüz markalar var mı?

Her markanın ürününü alıp onları kendi içinde kombinlemek bana daha doğru geliyor. Çünkü iddialı kostümler bu şekilde oluşuyor. Moda olan parçaları kullanmıyorum. Daha çok yeni tasarımcıların yaptıklarını önemsiyorum. Gözüme güzel gelen her şey moda.

Dizini Oya’sı Gökçe Bahadır arkadaşları tarafından ihanete uğramış bir kadını canlandırıyor. Daha ayakları yere basan ve seksilikten uzak ve ölçülü bir tarzı var. Genelde çabasız şıklıktan yana ve çoğunlukla ceket pantolon takımları giyiyor. Ama giydiği spor kıyafetleri de beğeniliyor.

Bade İşçil son moda kıyafetleri Tom Ford gözlükleri, tulumları ile çok dikkat çekti. Pelin’de derin dekolteler ve yırtmaçları bolca kullanmış. Straplezler, sırt dekolteleri Pelin’de göreceğimiz detaylar olacak ama diziyi seyreden hanımlar bence Bade İşçil’den ilham alacak.

Dizinin Arzu’su Tülin Özen ise aynı Aslıhan Gürbüz gibi karşımıza hiç bu kadar iddialı bir tarz ile çıkmamıştı. Onun için de yine danteller, simler yırtmaçlar ve iddialı kılıklar bolca kullanılacak. Şimdiye kadar yayınlanan bölümlerde onu daha çok kot gömlek şeklinde gördük ama bu değişecektir.

Aslıhan Gürbüz ilk defa bir dizide bu kadar iddialı kıyafetlerle karşımıza çıkıyor. Daha önce hep daha sıradan ve iddiasız kılıklarda ve rollerde kendisini tanımıştık. Onu ilk defa bu denli iddialı bir stil ile tanıyoruz. O da günümüzün trendi renkler detaylar parlak kumaşlarla karışımızda
olacak.