Abone Ol

Uçak masrafını ödeyemeyen Türkler yurda dönemedi

Yurtdışındaki 25 bin vatandaşın ramazanı evlerinde geçirebilmesi için başlatılan tahliye operasyonu, uçak masrafını karşılayamayan vatandaşları kapsamadı.

Uçak masrafını ödeyemeyen Türkler yurda dönemedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan operasyon kapsamında, COVİD-19 sebebiyle 59 ülkede mahsur kalan vatandaşların Türkiye’ye tahliyesine başlandı. İlk uçak Almanya’dan havaladı. Malezya’dan 24 Nisan’da havalanan uçağın tarifesi ise mahsur vatandaş başına 598 ABD doları olarak açıklandı.

Bilet fiyatlarıyla tartışma konusu olan Dev Tahliye Operasyonu, sayıları bir uçağı doldurmaya yetmeyen vatandaşların bulunduğu ülkeleri kapsamadı.

Birçok başvuru olmasına rağmen THY’nin uçak kaldırmadığı ülkeler arasında Endonezya’nın yanı sıra Filipinler buluyor.

Endonezya’da mahsur kalan Türk vatandaşının öyküsü FOX’ta ekrana gelmişti.

Eşi Endonezyalı olan Aydın Çil, eşinin yeni bebeğine hamileyken 22 aylık kızlarını kaybetti. 27 Şubat’ta erken doğumla dünyaya gelen yeni kızını henüz kucağına alamayan genç baba Endonezya’da mahsur kaldı.

Endonezya Konsolosluğu’nun ülkedeki Türk Vatandaşları ile iletişime geçip kendilerinden “Bilet fiyatlarını ödeyecekleri ve karantinada kalmayı kabul ettikleri”ne dair imzalı taahhütname aldığı öğrenilirken, açıklanan listede Endonezya’nın adı yer almadı.

Başvuru yapılmasına karşın uçak kaldırılmayan ülkelerden biri de Filipinler. Başvuru yapan Türk vatandaşları olmasına karşın açıklanan 59 ülke arasında Filipinler de yok.