Abone Ol

Uçak kazasında son dakika: 3 ölü 180 yaralı

Son Dakika: Sabiha Gökçen'deki uçak kazasında ilk acı haber geldi

Uçak kazasında son dakika: 3 ölü 180 yaralı

Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmeye çalışan İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayoları'na ait uçağın pistten çıktığı belirtildi. Kaza sonrası havalimanının geçici olarak uçuşlara kapatıldığı bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplam 180 kişinin yaralandığını 3 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 4 mürettebat ve 2 pilotun bulunduğunu söyledi.

Öte yandan savcılıktan yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağı, deniz üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaparken piste tutunamadı. Uçak kayarak yola savrulup parçalandı.

Sabiha Gökçen’e olan tüm uçuşlar İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.

Pistten çıkan uçağın ortadan üçe ayrıldığı görüntülere yansırken uçağın sert iniş nedeniyle pistten çıktığı öne sürüldü.

İniş sonrası pistten çıkan uçağın içinde bulunan yolcuların uçaktan uzaklaştırıldığı belirtilirken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, uçağın 30 metre yükseklikten yola düştüğünü ve 50-60 metre sürüklendiğini bildirdi.

Yerlikaya, uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 4 mürettebat ve 2 pilotun olduğunu söyledi.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

Kazayla ilgili saat 03.40 sıralarında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, havalimanında basın toplantısı düzenledi. Kazada 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklayan Vali Yerlikaya, 174 yolcu ve 6 mürettebatın da yaralandığını ve tedavilerine devam edildiğini ifade etti. Havayolu şirketi tarafından kazanın meydana geldiği uçakta 12 ülkeden 22 yabancı uyruklu yolcu bulunduğunu belirten Vali Yerlikaya, havalimanının saat 04.00 itibariyle tekrar kullanıma açıldığını duyurdu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ayrıca, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı.

THY SEFERLERİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları Basın Müsaviri Yahya Üstün'ün yaptığı açıklamada, "Uçuş trafiğinin durdurulması nedeniyle 5 Şubat tarihli Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir. Misafirlerimiz uçuşları ile ilgili durumu web sitemiz ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla öğrenebilirler" denildi.

PİLOTLAR AĞIR YARALI 

Öte yandan, İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağın kokpitinde olduğu belirlenen pilotların ağır yaralı olarak uçaktan çıkarıldı.

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

CNN Türk canlı yayınına bağlanan görgü tanığı Metin Özkaya kazayla ilgili açıklamalarda bulundu. Özkaya, "Bu akşam çok ilginç bir olay yaşadık. Marineturk adlı bir muhallebicinin brandası sadece 10 dakikalık bir kasırgada uçmaya başladı. Herkes brandalar uçuyor diye koşmaya başladı. Bir anda bir desibelleri rekor derecede aşacak bir uçak sesi duyduk. Başımızı gökyüzüne çevirdiğimizde uçağın korkunç bir şekilde alçaldığını gördük. Sanki üstümüze düşecekmiş gibi. Büyük bir gürültüyle Sabiha Gökçen'e doğru yöneldi ve biz korkuyla oradaki insanlarla birlikte dehşeti yaşadık. Bence bu büyük fırtınadan etkilenen uçak erken zamanda alçaldığı için büyük bir süratle piste yöneldi.


"UÇAK ERKEN ALÇALDIĞI İÇİN PİSTTE TOPARLAYAMADI"

Bu olay yarım dakika sürdü. Bulunduğumuz yerin üstü kapalı olduğu için hemen ben brandaların etrafından dışarı doğru 'Üstümüze uçak mı düşüyor?' diye koştum. Uçağın alçaldığını ve sanki evlerin üstüne düşecekmiş gibi bir his oluştu içimde. Pilot sonra uçağı toparladı ve tekrar yükseldi ama evlerin arasında kayboldu. Uçak erken alçaldığı için pistte toparlayamadı.