Abone Ol

Üç yıldır aranan nükleer fizikçi, bankta uyurken bulundu

Uzun zaman önce ortadan kaybolan nükleer fizikçi bir bankta yatarken bulundu. Yuri Obraztsov, üç yıl önce kaçırıldığını ve ineklere bakmak zorunda kaldığını söyledi.

Üç yıldır aranan nükleer fizikçi, bankta uyurken bulundu

Kazakistan’ın Almatı kentinde sokakta fark edilen bir evsizin aslında Rusya’nın Novosibirsk kentinden nükleer fizikçi Yuri Obraztsov olduğu ve bilinmeyen kişilerce kaçırılması nedeniyle yıllarca yaşadığı kölelikten kaçtıktan sonra sokaklara düştüğü ortaya çıktı.
BELGELERİ OLAMADIĞI İÇİN EVE DÖNEMEMİŞ
Almatı’da kötü hava koşulları hakim olduğu sırada bir alışveriş merkezi önündeki bankta uzun süre oturan üstü başı kirli ve yırtık bir kişi, alışveriş merkezi çalışanlarının dikkatini çekti. Çalışanların sorularını yanıtlayan evsiz Yuri Obraztsov, yıllarca köle olarak yaşadığını, kaçtığını ancak parası ve kimlik belgeleri olmadığı için eve dönemediğini söyledi.
3 YILDIR ARANIYORDU
Sputnik’de yer alan habere göre, bazı gönüllülerin sosyal medya üzerinden yakınlarını aramaya başlaması ve Novosibirskli özel arama görevlileriyle irtibat kurmasının ardından, Obraztsov’un Lazer Fiziği Enstitüsü’nde nükleer fizikçi olarak çalıştığı ve 3 yıl önce federal arananlar listesine alındığı ortaya çıktı.
İNEKLERLE İLGİLENDİ, ŞİDDET GÖRDÜ
Obratzsov, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’teki arkadaşlarıyla buluşmak için yola çıktığını, Kazakistan’dan geçerken tren istasyonunda tanımadığı kişilerce bir arabayla bir çiftliğe götürüldüğünü söyledi. Obraztsov daha sonra çiftlikten kaçamadığını, 3 yıl oradaki ineklerle ilgilenmek zorunda kaldığını ve şiddete maruz kaldığını ifade etti.
“NE BULUYORSAK YİYORDUK”
Obraztsov “Kirli şilteler üzerinde uyuyorduk, her şey çok ilkeldi. Ne bulursak yiyorduk, buğday, sığırların yediklerinin artıkları… Çok fazla dövüyorlardı, hatta bir keresinde dövmeleri sonucunda sol kulağımdaki duyma yetisini kaybettim, kötü işitiyorum” dedi.
Obraztsov, son günlerde de diğer gönüllülerle birlikte kendisine yardım eden ve Novosibirsk’e gitmesi için bilet alan Rasul Bayramukov’un evinde kalıyor. Rusya İçişleri Bakanlığı’nın da olayı inceleyeceği belirtildi.

Haberler.com