Abone Ol

Twitter'dan Ukrayna ve Rusya ile İlgili Yeni Karar

Twitter, Ukrayna'daki saldırılarla ilişkili riskleri en aza indirmek için Ukrayna ve Rusya'daki reklamları geçici olarak durdurdu.

Twitter'dan Ukrayna ve Rusya ile İlgili Yeni Karar

Rusya'nın, 24 Şubat Perşembe sabahı Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyon, 3'üncü gününde de devam ediyor. Savaş sürerken; sosyal medyanın rolü de gitgide önemli hale geliyor. Sosyal medya platformları, krize ilişkin yeni kararlar almaya devam ediyor.

Son olarak, Twitter’dan bölgede devam eden saldırılarla ilgili yeni bir adım geldi.

REKLAM DURDURMA KARARI
Sosyal medya devi Twitter, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya ve Ukrayna’daki reklamları askıya aldığını duyurdu. Sosyal medya şirketi kararın, kamu güvenliği bilgilerinin ön plana çıkmasını sağlamak için verildiğini yazdı.

RUSYA VE UKRAYNA'DA REKLAM GÖSTERİLMEYECEK
ShiftDelete'in aktardığı habere göre; Twitter tarafından paylaşılan bilgilendirme yazısında, “Kritik kamu güvenliği bilgilerinin yükseltilmesini ve reklamların bu bilgileri olumsuz etkilememesini sağlamak için Ukrayna ve Rusya’daki reklamları geçici olarak duraklatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

'DİJİTAL GÜVENLİK KAYNAĞI' SAYFASI OLUŞTURULDU
Twitter, reklam kısıtlamasına ek olarak, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşla ilgili birkaç adımı daha duyurdu. Sosyal ağ, değişikliklerin yanı sıra kullanıcıların bilgilerini gizli tutmalarına yardımcı olmak için bir dijital güvenlik kaynağı sayfası da oluşturdu.

Platform, paylaştığı tweet dizisinde, savaşla ilgili yanlış bilgi paylaşan bot hesapların inceleneceğini ifade etti. Şirket, manipülasyonu tespit etmek için tweetlerin proaktif olarak gözden geçirileceğini ve ayrıca Ukrayna’daki çatışmayla ilgili yanlış bilgi sunan içeriğe karşı yaptırım uygulanacağını dile getirdi.

Twitter, bu değişiklikleri Rus işgalinin üçüncü gününe girildiği sırada duyurdu. Şirket, kararların hızlıca uygulamaya alındığının da altını çizdi.