Abone Ol

Twitter'dan Takipçi Kasmak İsteyen Sözde Gazeteciler Kimler?

Bu isim son zamanlarda Sedat Peker’in tweetleri üzerinden prim yapmak isterken asıl amacı ‘takipçi kasmak’ gibi görülüyor.

Twitter'dan Takipçi Kasmak İsteyen Sözde Gazeteciler Kimler?

Medyaradar'da yer alan Radar Operatörü imzalı analiz dikkat çekti:

İşte o yazıdan bir bölüm:

Son zamanlarda özellikle medyada 'ben gazeteciyim' diyen yeni yetme isimler türedi. Sosyal medyanın etkisi ile bu kişiler kendilerini ‘kuru fasulye gibi nimetten sanmaya’ başladılar… Ve ne yazık ki necip Türk medyamızda ‘deformasyon’ aldı başını gidiyor.

Türkçe’ye Arapça’dan geçen ‘Malumatfuruş’ diye bir kelime vardır. Z kuşağı bu kelimeyi ilk kez duymuş olabilir ama anlamı çok manidar bir kelimedir. Malumatfuruş, kelimesinin anlamı “Bilgiçlik taslayan” demektir.

Yani, ‘bilmediğini biliyormuş’ gibi gösteren kişi. Bir de çok güzel bir başka söz vardır ki tam da anlatmak istediğimizi özetleyen; “boş teneke” vurduğunuz zaman ‘iyi ses’ çıkarır.

İşte bu boş tenekelerden biri de 'sözde gazeteci' Seher Yaşayacak! Çalıştığı kurumlara bakarsanız çok kısa süreli bir, iki gazete o kadar… O kurumlarda da ne yaptığı belli değil! Büyük bir ihtimalle stajyer olarak bulunduğu tahmin ediliyor. Bu isim son zamanlarda hakkında organize suç örgütü yöneticisi olduğu suçlamasıyla iddianame hazırlanan Sedat Peker’in tweetleri üzerinden prim yapmak isterken asıl amacı ‘takipçi kasmak’ gibi görülüyor.

Yazının devamını okumak için tıklayın