Abone Ol

Twitter'da tuhaf boykot! Zeytin Yahudi ağacı mı?

MEDYAFARESİ ÖZEL / Türkiye, Manisa’nın Yırca köyünde katledilen 6 bin zeytin ağacını konuşurken, sosyal medyada da tuhaf bir zeytin boykotu çağrısı yapıldı. Zeytin ağacının yahudi ağacı olduğunu söyleyenler, Hazreti Muhammed'in hadisini bile çarpıttı. Bakın o hadiste aslında ne...

Twitter'da tuhaf boykot! Zeytin Yahudi ağacı mı?

Zeytinin Yahudi ağacı olduğunu iddia eden boykot çağrısında, Soma’daki zeytin katliamının Danıştay’ın durdurma kararına rağmen hükümet tarafından sürdürüldüğü ileri sürülerek, “Türkiye’deki zeytin ağaçlarının tamamının üç yıl içinde kesilmesi planlanıyor, bu sayede İsrail’e büyük bir darbe vurulacak” ifadelerine yer veriliyor.

‘ZEYTİN AĞAÇLARI NEDEN KESİLMELİ’

“Zeytin ağaçları neden kesilmeli?” başlıklı zeytin boykotu çağrısı sosyal medyada fenomen oldu. “Zeytin almıyoruz” hastag’i ile twitter’da başlatılan boykot çağrısında şu ifadelere yer veriliyor:

‘ZEYTİN YAHUDİ AĞACIDIR’

“Kıyamete yakın Müslümanlarla Yahudiler arasında bir savaş çıkacak. Müslümanlar bu savaşta galip gelecekler. Öyle ki Yahudiler ağaçların ve taşların arkasına saklanacak, ağaçlar ve taşlar da ‘ey Müslüman, şu arkamdaki Yahudi’dir. Hemen gel de onu öldür’ diye haber vereceklerdir. Fakat sadece zeytin ağacı haber vermeyecektir. Çünkü o bir Yahudi ağacıdır. Bugün İsrail bütün ülkelerde zeytin ağacı dikmeyi teşvik etmektedir. Çünkü bu ağaçların Yahudileri koruyacağını bilirler.

Dün İsrail, zeytin ağaçlarının kesilmesini engellemek amacıyla Soma’daki termik santralin yapımını durdurmaya çalıştı ve Danıştay vesilesiyle bunu başardı. Fakat hükümetimiz Danıştay’ın bu kararına rağmen kesimi devam ettirerek İsrail’in bütün planlarını suya düşürdü. Türkiye’deki zeytin ağaçlarının tamamının üç yıl içinde kesilmesi planlanıyor, bu sayede İsrail’e büyük bir darbe vurulacak. Fakat sadece ağaçları kesmek yetmiyor. Milletimiz de üzerine düşeni yapıp, bu saatten sonra zeytin tüketmemeli, bu oyuna alet olmamalıdır. Oyuna gelme ey Evlad-ı Osmanlı!” (kaynak: gazeteciyazaryusufyavuz.wordpress.com)

Twitter'da tuhaf boykot! Zeytin Yahudi ağacı mı? - Resim: 1

MEDYAFARESİ NOTU:

Twitter'da başlatılan kampanyada açık bir çarpıtma var.

Hazreti Muhammed'in hadisinde geçen o ağaç zeytin değil garkad ağacı..

Peygamberin hadisinde şöyle denilmektedir:

"Müslümanlarla Yahudiler harb etmedikçe kıyâmet kopmayacaktır. O harpte Müslümanlar (gâlip gelerek) Yahudileri öldürecekler. Öyle ki, Yahudi, taşın ve ağacın arkasına saklanacak da, taş veya ağaç; Ey Müslüman, Ey Allah'ın kulu, şu arkamdaki Yahudidir, hemen gel de öldür onu!" diye haber verecektir. Sadece Garkad ağacı müstesna, çünkü o, Yahudilerin ağaçlarındandır."

KUR'AN-I KERİM'DE ZEYTİNLE İLGİLİ 6 AYET GEÇİYOR

6:99 -  Gökten suyu indiren O'dur. Onunla her çeşit bitkiyi çıkardık, o bitkiden bir yeşillik çıkardık, ondan da birbiri üzerine binmiş taneler; hurmanın tomurcuğundan sarkan salkımlar, üzüm bağları, zeytin ve nar (bahçeleri) çıkarıyoruz. (Bunların) kimi birbirine benzer, kimi benzemez. Bunlar meyvelendikleri zaman meyvelerinin olgunlaşmasına bakın! Bunlarda inanan bir toplum için ibretler vardır.

6:141 -  Asmalı ve asmasız (üzüm) bahçeleri, hurmaları, ürünleri çeşit çeşit ekinleri, zeytinleri ve narları, birbirine benzer ve benzemez biçimde yaratan O'dur. Her biri meyve verince meyvesinden yiyin, hasat günü de hakkını (zekat ve sadakasını) verin; ama israf etmeyin, çünkü O, israf edenleri sevmez.

16:11 -  Allah, sizin için, o su ile ekin, zeytin, hurmalıklar, üzümler ve her çeşit meyveleri bitirir. Şüphesiz ki bunda düşünecek bir topluluk için büyük bir ibret vardır.

24:35 -  Allah, göklerin ve yerin nurudur (aydınlatıcısıdır). O'nun nurunun temsili, içinde lamba bulunan bir kandil gibidir. O lamba bir billur içindedir; o billur da sanki inciye benzer bir yıldız gibidir ki, doğuya da batıya da nisbet edilemeyen mübarek bir ağaçtan çıkan yağdan tutuşturulur. (Bu öyle bir ağaç ki) yağı, nerdeyse, kendisine ateş değmese bile ışık verir. (Bu ışık) nurb üstüne nurdur. Allah dilediği kimseyi nuruyla hidayete iletir. Allah insanlara (işte böyle) misal verir; Allah her şeyi bilir.

80:29 -  Zeytinlikler, hurmalıklar,

95:1 -  Tîn'e ve Zeytun'a,